Tinerii fermieri mai pot solicita finanțare de 38,19 milioane euro prin PNDR până pe 15 octombrie

Tinerii fermieri mai pot solicita finanțare de 38,19 milioane euro prin PNDR până pe 15 octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2020

Tinerii fermieri mai pot solicita finanțare de 38,19 milioane euro prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, submăsura „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, până pe 15 octombrie, până în prezent fiind depuse 116 proiecte de peste 4,8 milioane de euro din totalul de 43 de milioane euro alocate pentru finanțare în această sesiune, a anunțat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale primește până în data de 15 octombrie 2020 solicitări de finanțare prin submăsura 6.1 'Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri' din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Pragul de calitate pentru primirea proiectelor, începând cu 16 septembrie, este de 25 de puncte. Până în prezent, au fost depuse 116 proiecte în valoare de peste 4,8 milioane de euro", scrie News.ro

Cel mai mare șantier de dezvoltare mixed-use este la Iași. Iulius avansează cu Palas Campus, o investiție de regenerare urbană de 120 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Cel mai mare șantier de dezvoltare mixed-use este la Iași. Iulius avansează cu Palas Campus, o investiție de regenerare urbană de 120 de milioane de euro

Din totalul de 43 de milioane euro alocate pentru finanțare în această sesiune, tinerii fermieri mai au la dispoziție 38,19 milioane euro, din care 19,9 milioane euro sunt alocați tinerilor din diaspora.

Situația proiectelor depuse la zi, în timp real, precum și a disponibilului de fonduri poate fi urmărită pe site-ul AFIR.

"AFIR încurajează pe toți cei interesați să depună cerere de finanțare să consulte situația depunerilor la zi, pentru a evalua corect șansele de a obține finanțare în contextul posibilității depunerii unui număr mare de proiecte cu punctaj similar. Reamintim faptul că finanțarea se acordă în urma evaluării proiectelor în funcție de criteriile de selecție și criteriile de departajare detaliate în Ghidul Solicitantului", precizează agenția.

În cazul proiectelor cu același punctaj, departajarea acestora se face în funcție de nivelul de calificare în domeniul agricol. De asemenea, în cazul în care există proiecte cu același punctaj și aceleași priorități, departajarea se va face în ordine descrescătoare a dimensiunii economice a exploatației agricole exprimate prin standard output (SO).

Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro în funcție de dimensiunea exploatației agricole (dimensiunea exploatației agricole se poate calcula și prin noua aplicație pusă la dispoziția publicului pe pagina de internet a AFIR.

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea contractului de finanțare.

Depunerea cererilor de finanțare se poate opri înainte de termenul limită (15 octombrie 2020, ora 16:00), dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse (care au un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate) atinge plafonul de 150% din alocarea sesiunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
pndr