Ministrul Agriculturii explică scumpirea ouălor: Oferta a scăzut din cauza contaminării cu Fipronil

Ministrul Agriculturii explică scumpirea ouălor: Oferta a scăzut din cauza contaminării cu Fipronil
scris 11 nov 2017

Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat, sâmbătă, la Ploiești, referindu-se la creșterea prețului ouălor, că este vorba despre un puseu pe piață, consecință a scandalului contaminării cu Fipronil, care a afectat ferme din Olanda, Franța Belgia. Ministrul a argumentat că, oferta fiind mai mică, "piața a reacționat în mod natural", transmite News.ro.

"Acum e un puseu pe piață generat de condițiile care s-au creat la nivel european. În foarte multe ferme din Europa producătoare de ouă din Olanda, din Franța, din Belgia, datorită scandalului Fipronil, foarte multe efective au dispărut, au intrat în asanare spațiile respective și acum, oferta fiind mai mică evident că piața a reacționat în mod natural", a precizat Daea.

Întrebat dacă prețurile din România au legătură exclusiv cu problemele europene, răspunsul ministrului a fost: "Din analizele noastre, da!".

De la începutul lunii noiembrie, prețul ouălor a crescut chiar și cu 50% în magazine, producătorii punând această situație pe seama unei scăderi a producției odată cu răcirea vremii, dar și pe seama crizei de pe piața europeană.

Un număr de 40 de țări din întreaga lume au fost afectate de scandalul ouălor contaminate cu substanța Fipronil, printre acestea numărându-se și 24 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
ouă
preț ouă
scumpire ouă
cat costă ouăle
petru daea
ministerul agriculturii
ministrul agriculturii