Origin Enterprises a finalizat preluarea Comfert Bacău de la omul de afaceri Cătălin Grigoriu

Origin Enterprises a finalizat preluarea Comfert Bacău de la omul de afaceri Cătălin Grigoriu
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 dec 2015

Grupul irlandez Origin Enterprises a finalizat achiziția distribuitorului de îngrășăminte Comfert din Bacău, deținut de omul de afaceri Cătălin Grigoriu, potrivit unui comunicat al grupului publicat joi. Tranzacția, în valoare de 19,4 milioane de euro, face parte dintr-un acord anunțat în iulie, prin care Origin Enterprises a preluat și compania Redoxim din Timiș, în schimbul a 35 milioane de euro.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acordului de preluare prezentat la finele lunii iulie, Grigoriu va primi de la Origin Enterprises o sumă inițială de 19,4 milioane de euro, la care s-ar putea adăuga compensații cu o valoare nespecificată, în funcție de performanțele companiei în perioada 2016-2020.

Pe lângă achiziția Comfert, Origin Enterprises a anunțat în luna septembrie finalizarea preluării distribuitorului de îngrășăminte Redoxim, companie cu 190 de angajați și o rețea de distribuție formată din 55 unități de retail. Anterior tranzacției, Redoxim era deținută în proporții egale de șase acționari: Sorin Dragoș, Ionel Margauan, Gabriel Preda, Sofica Tomescu, Gheorghe Zahoi și Oltea Serengau.

Fondată în 1998, Comfert are ca obiect de activitate distribuția de îngrășăminte. Compania deservește aproximativ 1.900 de clienți din domeniul agricol. În 2014, Comfert a raportat un profit operațional de 14,4 milioane de lei (3,2 milioane euro), la venituri totale de 447,2 milioane de lei (100,6 milioane euro).

Origin Enterprises are ca principal acționar compania elvețiană cu activități în industria alimentară ARYZTA, care deține 29% din acțiuni. Grupul este prezent pe piețele din Marea Britanie, Polonia și Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
origin enterprises
comfert bacau
catalin grigoriu
tranzactie
preluare
achizitie