Peste 60 de focare de gripă aviară confirmate în Franța

Peste 60 de focare de gripă aviară confirmate în Franța
scris 4 ian 2021

Franța număra 61 de focare de gripă aviară la 1 ianuarie, un număr care a crescut cu 40 în câteva zile, potrivit ultimului bilanț publicat duminică de Ministerul francez al Agriculturii, transmite AFP.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Agriculturii a precizat că 48 dintre cele 61 de focare confirmate au fost identificate în departamentul Landes (sud-vest-ul Franței), o regiune care este un producător tradițional de foie gras. În precedentul bilanț, publicat în data de 29 decembrie, Ministerul Agriculturii a identificat 29 de focare de gripă aviară pe întreg teritoriul Franței, scrie Agerpres.

Raed Arafat: Eu o să mă vaccinez public. Cel care nu se vaccinează își asumă că poate să facă boala în forma ei gravă, să ajungă la spital sau la terapie intensivă CITEȘTE ȘI Raed Arafat: Eu o să mă vaccinez public. Cel care nu se vaccinează își asumă că poate să facă boala în forma ei gravă, să ajungă la spital sau la terapie intensivă

De asemenea, Ministerul francez al Agriculturii a informat că va fi extins perimetrul în care autoritățile locale pot decide o sacrificare preventivă a păsărilor în jurul focarelor confirmate.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
gripa aviara