Petre Daea, despre oaie: Acest animal care ne străbate istoria ca un fir roșu

Petre Daea, despre oaie: Acest animal care ne străbate istoria ca un fir roșu
scris 25 sep 2017

Ministrul Agriculturii Petre Daea continuă seria afirmațiilor despre oaie, într-o postare pe Facebook referitoare la participarea la un eveniment organizat de o organizație a crescătorilor de ovine, el vorbind despre oaie ca despre "acest animal care ne străbate istoria ca un fir roșu".

"Evenimentul organizat anual la Costești, în județul Hunedoara, de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine „Dacia” este un rod al priceperii și tradiției și, pot spune, un eveniment impresionant. Mulți fermieri, multe oi și mult interes pentru acest animal care ne străbate istoria ca un fir roșu", scrie Daea.

Afirmația vine la puțin timp după ce ministrul a declarat pentru "Libertatea": "Știți de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este rușine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuțiile despre această specie extrem de importantă pentru țară, necesară și foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate", scrie News.ro.

În 1 iulie,  el declara la Antena 3 că  "oaia a unit generații, oaia a descoperit muntele și a populat muntele".

Noi modificări la Legea risipei alimentare: Asociațiile și fundațiile nu vor mai putea revinde alimentele apropiate de data expirării CITEȘTE ȘI Noi modificări la Legea risipei alimentare: Asociațiile și fundațiile nu vor mai putea revinde alimentele apropiate de data expirării

"Oaia a dat mâncare și ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localități, a generat comune și frumoase comune, uitați-vă în Sibiu, oaia a sudat generațiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorința de a fi înțeleasă de toți”, a spus ministrul Agriculturii.

În 11 iunie, la TVR, ministrul a definit oaia drept  "această combină vie, care recoltează de la fața locului masa vegetativă și o transformă în lapte".

Declarațiile sale surpinzătoare despre oaie au început în 30 mai, când Petre Daea afirma lau Antena 3, prezentând argumentele în favoarea schimbării frunzei din brandul de țară cu o oaie, că ”oaia este o statuie vie” și că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu.

”Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie”, a conchis Daea.

viewscnt
Afla mai multe despre
petre daea
ministrul agriculturii