Porumbeii au distrus 150 de hectare semănate cu floarea-soarelui într-o fermă din Ilfov

Porumbeii au distrus 150 de hectare semănate cu floarea-soarelui într-o fermă din Ilfov
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2022

Un fermier din Ilfov reclamă faptul că porumbeii sălbatici au distrus o 150 de hectare de teren însămânțate cu floarea-soarelui.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

Fermierul spune că a descoperit că o parte din cultura sa de floarea-soarelui a fost compromisă de stoluri întregi de porumbei sălbatici, care nu se sfiesc să se hrănească cu sămânța pusă în sol pentru răsărire, relatează Agrointeligența.

EXCLUSIV Proiectul de modificare a Legii offshore nu mulțumește toți investitorii din Marea Neagră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proiectul de modificare a Legii offshore nu mulțumește toți investitorii din Marea Neagră

”Vineri seara, m-am dus în câmp, să văd cum arată câmpul semănat cu floarea-soarelui, am folosit un hibrid de la Syngenta, am mers și n-am văzut nimic. M-am dus, l-am luat pe șeful de fermă și l-am întrebat ce au făcut, au semănat acolo? Când am stat să urmărim ce se întâmplă, stoluri de porumbei dinspre pădure pășteau, erau la păscut. O să punem porumb pe suprafața distrusă, pentru că văd că ei au o afinitate către floarea-soarelui”, a spus fermierul.

El nu știe cum să combată porumbeii având în vedere că este ilegal să fie omorâți.

viewscnt
Afla mai multe despre
floarea-soarelui
porumbei