Producătorul de mezeluri Fox, deținut de familia Vulpe, își extinde fabrica din București, după ce în anul pandemiei a raportat cele mai bune afaceri

Producătorul de mezeluri Fox, deținut de familia Vulpe, își extinde fabrica din București, după ce în anul pandemiei a raportat cele mai bune afaceri

Fabrica Fox din Vitan-Bârzești

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 sep 2021

Producătorul de mezeluri Fox Com Serv, controlat de Cornel Vulpe și fiul său, Dan Vulpe, se pregătește de extinderea, cu aproape 50%, a capacității de depozitare a fabricii din zona Vitan a Bucureștiului, până la 177 de tone, și de mărirea suprafeței dedicată birourilor, după ce, anul trecut, grupul Fox a raportat afaceri record, de peste 634 milioane lei, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Planurile din e-commerce-ul românesc, noile reguli pregătite de autorități în domeniu și cum pot fi atrași mai mulți clienți sunt doar o parte dintre temele care vor fi prezentate la Videoconferința Profit E-commerce, organizată cu sprijinul Philip Morris România, Altex, ING și Telekom România și programată pentru 30 septembrie.

Videoconferința va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV, detalii fiind disponibile AICI

„Proiectul de extindere are ca scop integrarea sistemului Warehouse Management System (WMS) în formarea comenzilor (sistemul are rolul de a controla mișcarea mărfurilor în cadrul depozitelor, n.red.) și implicit creșterea capacității de depozitare de la 120 tone la 177 tone“, se arată în memoriul tehnic înaintat autorităților de către companie.

Suprafața totală a  proiectului nou construit este de 2.133 de metri pătrați formată din spații pentru birouri (la etaj), cu suprafața de 403 metri pătrați, și zona de expediție, în suprafață de 1.730 de metri pătrați. Noile construcții urmează a fi amplasate pe terenul de 5,2 hectare pe care funcționează fabrica din Vitan-Bârzești.

Pentru investiția în extinderea  zonei frigorifice de recepție marfă, Fox Com Serv a obținut, în iunie 2021, un certificat de urbanism.

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre acest proiect, reprezentanții fabricii nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, a cumpărat aproximativ jumătate din halele concurentului său local Zacaria CITEȘTE ȘI CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, a cumpărat aproximativ jumătate din halele concurentului său local Zacaria

Afacerea familiei Vulpe se dezvoltă pe două segmente: cel de producție, prin Fox Com Serv, și cel de distribuție, prin Fox Com Serv Distribution. Producția este asigurată de un număr de 629 de angajați, iar capacitatea de producție a fabricii este de 700 de tone/săptămână de produse finite, potrivit documentului citat. Fabrica produce de la salamuri fierte și afumate, cârnați, crenvurști, șunci și parizere, până la specialități și produse afumate.

Din 2009, familia Vulpe a început un program de dezvoltare susținut de investiții în valoare totală de 20 milioane de euro. Banii au mers spre extinderea capacităților de producție la fabrica din București, achiziția unei clădiri de birouri pentru personalul administratriv, echipamente noi și spații de depozitare, potrivit unui anunț făcut de companie. În urmă cu un an, la fabrica Fox a fost montat un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate instalată de aproape 1MWp.

EXCLUSIV Cristian Stancu, proprietarul constructorului Maristar Com, reparatorul podului de la Cernavodă, se extinde puternic în imobiliare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cristian Stancu, proprietarul constructorului Maristar Com, reparatorul podului de la Cernavodă, se extinde puternic în imobiliare

Divizia de distribuție a grupului Fox rulează cei mai mulți bani. Astfel, anul trecut, Fox Com Serv Distribution a raportat o cifră de afaceri de 358 milioane de lei, în creștere cu peste 7%, comparativ cu rezultatul anului 2019, și un profit net de 26,8 milioane lei, mai mare cu 4,8% față de anul anterior. Fabrica Fox Com Serv a încheiat anul trecut cu afaceri de 276,2 milioane lei, un plus de peste 10%, și un profit de 29,5 milioane lei, de 2,8 ori mai mare decât cel din 2019, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice.

Piața mezelurilor din România este singurul segment din industria alimentară în care lideri sunt afaceri de familie. Printre cei mai importanți jucători se numără Cris-Tim, Caroli Foods, Angst și Aldis.

viewscnt
Afla mai multe despre
fox
vulpe
mezeluri