Producătorul de vin Cramele Recaș, afaceri de peste 38 de milioane de euro, jumătate din producție la export

Producătorul de vin Cramele Recaș, afaceri de peste 38 de milioane de euro, jumătate din producție la export
scris 16 iul 2019

Cramele Recaș, companie înființată în 1991, a atins anul trecut o cifră de afaceri de peste 38 de milioane de euro.

În momentul de față, 50% din vinul îmbuteliat de Cramele Recas este destinat exportului, în majoritate spre piețe mature în ce privește consumul de vin: Anglia, Germania, Suedia, Statele Unite, Canada, dar și în Japonia, Coreea sau Malaezia.

FOTO Sancțiuni date de Protecția Consumatorilor după controale la spații de joacă pentru copii. Echipamente rupte sau elemente care reprezentau un pericol pentru copii CITEȘTE ȘI FOTO Sancțiuni date de Protecția Consumatorilor după controale la spații de joacă pentru copii. Echipamente rupte sau elemente care reprezentau un pericol pentru copii

Compania Cramele Recaș este deținută de investitorul britanic Philip Andrew Cox și de Elvira Cox (30%), de Gheorghe și Lia Iova (31%) și de Ioan și Maria Georgiu (31%), iar restul participațiilor aparțin unor acționari mai mici. Philip Andrew Cox (48 de ani) a venit în România în 1991 și, inițial, a lucrat în distribuția de bere, ulterior reorientându-se către producția și distribuția de vin. El a investit în cele din urmă, în 1998, în Cramele Recaș. Cei doi parteneri români - Gheorghe Iova (57 de ani) și Ioan Georgiu (57 de ani) - conduceau echipa de la Cramele Recaș în momentul în care englezul a decis să investească acolo și, astfel, cei trei au devenit asociați.

În prezent, Cramele Recaș înregistrează o capacitate de producție de aproximativ 32 de milioane de litri pe an. Compania exploatează o suprafață de peste 1150 de hectare din podgoriile Recaș și Miniș, situate în județele Timiș și Arad. 25 de soiuri de struguri sunt exploatate anual aici, iar din ele se produc vinuri pentru cele 45 de mărci comerciale distribuite atât în țară, cât și în străinătate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cramele recaș
vin