Proprietarii de restaurante se tem că pesta va face mâncarea din porc mai puțin gustoasă

Proprietarii de restaurante se tem că pesta va face mâncarea din porc mai puțin gustoasă
scris 5 sep 2018

Proprietarii de restaurante se tem că, dacă pesta porcină va avea o amploare și mai mare, vor fi obligați să importe tot mai mult carne de porc, despre care apreciază că nu este mai scumpă decât cea de pe piața internă, însă este mai puțin gustoasă. Românii ar putea mânca în curând în restaurante doar ceafă de porc din import, dar și sărmăluțe, ardei umpluți sau chiar micii tradiționali preparați cu carne din afara țării.

Potrivit datelor oficiale, fermele românești asigură doar jumătate din consumul de carne de porc din comerț, pentru restul, procesatorii și retailerii fiind nevoiți să apeleze la importuri. Proprietarii de restaurante se tem că, odată cu extinderea pestei, vor fi nevoiți să suplimenteze importurile, lucru pe care, până acum, au încercat să-l evite cât de mult posibil, deși carnea din afara țării nu este în niciun caz mai scumpă decât cea de pe piața internă.

Guvernul pregătește despăgubiri pentru pesta porcină CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește despăgubiri pentru pesta porcină

"Multe restaurante încearcă să țină legătura cu producătorii români, nu doar de carne de porc, ci și de fructe, legume și alte produse alimentare, pentru că în general clienților le place să mănânce produse românești, proaspete. Carnea din import vine congelată și nu e mai scumpă decât cea de pe piața internă, însă românii apreciază mai mult gustul cărnii din fermele autohtone", spune Dragoș Petrescu, președintele HORA, patronatul din industria restaurantelor, și proprietar al lanțului de restaurante City Grill.

În aceste condiții, în cazul în care pesta se extinde și mai mult, românii ar putea mânca în restaurante nu doar ceafă de porc din import, ci și sărmăluțele, ardeii umpluți sau chiar micii tradiționali să fie făcuți cu carne din afara țării.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carne porc
restaurante
pesta porcina