Românii încep să consume mai multă carne de vită și de oaie

Românii încep să consume mai multă carne de vită și de oaie
scris 5 aug 2021

Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat, în ultima perioadă, și aceștia încep să consume mai multă carne de vită și de oaie, a scris pe Facebook, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

"Consumul de carne de vită românească este încurajat prin organizarea de evenimente precum Romanian Beef Master, ce s-a desfășurat în data de 4 august 2021, la Șelimbăr, județul Sibiu. Cu această ocazie a fost desemnată cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită. Concurenții au gătit exclusiv cu produse din țara noastră, folosind condimente, legume și carne de vită din producția autohtonă. Prin acest demers, bucătarii și-au arătat susținerea pentru consumul de produse românești, folosindu-se de această oportunitate pentru a încuraja cât mai multă lume să vină în sprijinul fermierilor români, prin achiziția de produse de pe plan local. În cadrul evenimentului, am declarat că în ultima perioadă comportamentul de consum al românilor s-a schimbat și aceștia încep să consume mai multă carne de vită și de oaie. Încurajez organizarea unor astfel de manifestări care îmbină educația culinară cu promovarea produselor românești", a subliniat oficialul.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Ministrul Agriculturii a participat, miercuri, la invitația Asociației Culturale Euro Est Alternativ, la prima ediție a evenimentului Romanian Beef Master by Radu Zărnescu, competiție care a stabilit titlul de cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de vită
oaie