Rusia ar putea interzice importurile de porumb din SUA

Rusia ar putea interzice importurile de porumb din SUA
scris 25 ian 2016

Rosselkhoznadzor (Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia) a anunțat luni că Moscova ar putea interzice importurile de porumb din SUA din cauza unei infecții numită Diplodia (putregaiul uscat al tulpinilor de porumb), conform agenției ruse de presă ITAR-TASS, transmite Unian. 

În prezent porumbul infectat este folosit în Rusia numai la prepararea popcorn-ului. 

Rosselkhoznadzor a trimis o scrisoare autorităților SUA solicitând "excluderea furnizării de porumb american infectat pe teritoriul Rusiei", din motive fitosanitare și "în special în condițiile înlocuirii produselor de import aflate în carantină". 

"În cazul în care furnizarea produselor infectate va continua, Rosselkhoznadzor are dreptul de a lua în considerare introducerea unor restricții temporare la porumbul importat din America", se arată în declarația Autorității Federale Sanitar-Veterinare din Rusia. 

Austriecii de la Senger-Weiss preiau de la un investitor italian o companie agricolă din Timiș pentru 2,65 mil. euro CITEȘTE ȘI Austriecii de la Senger-Weiss preiau de la un investitor italian o companie agricolă din Timiș pentru 2,65 mil. euro

Pagubele potențiale de pe urma furnizării de produse aflate în carantină către Rusia se ridică la aproximativ 10 - 15 miliarde de ruble (128 - 192 milioane de dolari), arată datele Rosselkhoznadzor.

Sursa: Agerpres

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
porumb
interzicere importuri
rusia
sua