Rusia ar putea interzice importurile de porumb din SUA

Rusia ar putea interzice importurile de porumb din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2016

Rosselkhoznadzor (Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia) a anunțat luni că Moscova ar putea interzice importurile de porumb din SUA din cauza unei infecții numită Diplodia (putregaiul uscat al tulpinilor de porumb), conform agenției ruse de presă ITAR-TASS, transmite Unian. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent porumbul infectat este folosit în Rusia numai la prepararea popcorn-ului. 

Rosselkhoznadzor a trimis o scrisoare autorităților SUA solicitând "excluderea furnizării de porumb american infectat pe teritoriul Rusiei", din motive fitosanitare și "în special în condițiile înlocuirii produselor de import aflate în carantină". 

"În cazul în care furnizarea produselor infectate va continua, Rosselkhoznadzor are dreptul de a lua în considerare introducerea unor restricții temporare la porumbul importat din America", se arată în declarația Autorității Federale Sanitar-Veterinare din Rusia. 

Austriecii de la Senger-Weiss preiau de la un investitor italian o companie agricolă din Timiș pentru 2,65 mil. euro CITEȘTE ȘI Austriecii de la Senger-Weiss preiau de la un investitor italian o companie agricolă din Timiș pentru 2,65 mil. euro

Pagubele potențiale de pe urma furnizării de produse aflate în carantină către Rusia se ridică la aproximativ 10 - 15 miliarde de ruble (128 - 192 milioane de dolari), arată datele Rosselkhoznadzor.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
porumb
interzicere importuri
rusia
sua