Rusia mizează în 2023 pe a doua cea mai mare recoltă de cereale, 140 milioane de tone

Rusia mizează în 2023 pe a doua cea mai mare recoltă de cereale, 140 milioane de tone
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Recolta de cereale a Rusiei din acest an este estimată la 140 de milioane de tone, mai mică decât recordul istoric înregistrat anul trecut dar cu toate acestea a doua cea mai mare recoltă de cereale înregistrată vreodată, potențialul de export fiind de aproximativ 60 de milioane de tone, a declarat pentru Itar Tass un oficial guvernamental.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Din câte știu, până la această dată au fost recoltate deja 137 de milioane de tone de cereale, din care aproximativ 90 de milioane de tone de grâu. Aceasta va fi a doua cea mai mare recoltă de cereale. Anul trecut, am avut o recoltă de 158 de milioane de tone, anul acesta cred că vom avea una de aproximativ 140 de milioane de tone", a declarat vicepremierul Victoria Abramcenko.

Prețurile la cacao sunt la cel mai ridicat nivel din ultimi 44 de ani CITEȘTE ȘI Prețurile la cacao sunt la cel mai ridicat nivel din ultimi 44 de ani

Este vorba de o cantitate ușor mai mare decât ceea ce prognoza săptămâna trecută președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a spus că recolta de cereale din acest an va fi una de aproximativ 138-138 milioane de tone, scrie Agerpres.

Anterior, atât Vladimir Putin cât și Ministerul Agriculturii prognozau că recolta de cereale a Rusiei se va ridica în acest an la 135 milioane de tone.

"Cu privire la exporturi, cred că acestea se vor ridica la aproximativ 60 de milioane de tone. Pe ansamblu, suntem încrezători că la grâu vom fi cei mai mari exportatori mondiali", a mai spus marți vicepremierul Victoria Abramcenko.

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale
rusia