Suspiciune de pestă porcină africană la o fermă de lângă Timișoara. 39.000 de porci ar putea fi uciși

Suspiciune de pestă porcină africană la o fermă de lângă Timișoara. 39.000 de porci ar putea fi uciși
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2022

Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, a anunțat că există suspiciune de pestă porcină la o fermă de lângă Timișoara, în localitatea Parța. Potrivit reprezentanților DSVSA, 39.000 de porci vor fi uciși, dacă se va confirma virusul pestei porcine și vor fi stabilite zone de protecție, respectiv de supraveghere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu a anunțat că urmează ca un laborator din București să reia analiza și să confirme sau nu prezența virusului pestei porcine.

Producătorii francezi de alimente reduc producția și schimbă rețetele din cauza dublării prețurilor ouălor CITEȘTE ȘI Producătorii francezi de alimente reduc producția și schimbă rețetele din cauza dublării prețurilor ouălor



"Chiar am terminat o ședința cu reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare, ai Apelor Române, ai Primăriei Partă și ai reprezentanților unei ferme de suine. Din păcate, avem o suspiciune extrem de serioasă de pesta porcină africană în Partă. Analizele Direcției Sanitar-Veterinare au confirmat-o. În aceast moment, au fost trimise probe la București, pentru reconfirmare. Dacă rezultatul va fi același, voi convoca un Comitet Local de Combatere a Bolilor, în vedera identificării de soluții privind combaterea focarului de pesta porcină africană. Va ținem la curent!", a anunțat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Flavius Nicoară, directorul DSVSA Timiș, a declarat, pentru News.ro, că luni au fost luate două probe, iar rezultatul la laboratorul DSVSA Timiș a confirmat prezența pestei porcine la ferma Smitfield de la Parța.

"În fermă sunt 39.000 de porci care, dacă se confirmă prezența pestei porcine africane, vor fi distruși, probabil vor fi arși sau se vor îngropa, dacă sunt condiții", a declarat Flavius Nicoară.

De asemenea, dacă pesta porcină se confirmă, se va stabili o zonă de protecție de 3 km cu epicentrul la ferma de la Parța și 7 kilometri zona de supraveghere. În aceste zone nu va fi mișcat niciun porc.

viewscnt
Afla mai multe despre
porcină africană
porci