Tranzacție surpriză: Danezii de la Agri Invest, cu 3 ferme agricole și peste 10.000 hectare de teren agricol în România, vor să vândă afacerea pentru 100 milioane euro

Tranzacție surpriză: Danezii de la Agri Invest, cu 3 ferme agricole și peste 10.000 hectare de teren agricol în România, vor să vândă afacerea pentru 100 milioane euro
scris 21 dec 2021

Compania daneză Agri Invest, care deține aproape 10.600 hectare de teren agricol în România, caută investitori pentru preluarea afacerii, într-o tranzacție potențială estimată la peste 100 milioane de euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania cere 750 milioane de coroane daneze (aproximativ 100,86 milioane de euro) în schimbul pachetului de 100% din acțiunile proprii, însă nu exclude nici posibilitatea unei vânzări parțiale.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

Luna trecută, Profit.ro a anunțat că FirstFarms, de asemenea investitori danezi în agricultura românească, a finalizat vânzarea activelor din nord-vestul României, într-o tranzacție de 14 milioane de euro, ce marchează retragerea companiei din regiune.

Agri Invest deține și exploatează trei ferme agricole în România, în localitățile Videle, Amaru și Oravița, cu o suprafață totală de 10.577 hectare.

Compania este prezentă în România din 2006, având 55 de angajați.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Pentru anul în curs, Agri Invest estimează un profit de aproximativ 43 milioane de coroane (5,78 milioane euro), în condițiile în care 2021 a fost un an “perfect” pentru agricultură. Preben Hansen, președintele board-ului Agri Invest, spune că recolta a depășit așteptările și a fost vândută în toamnă, când prețurile au crescut brusc, în timp ce costurile au fost menținute sub nivelul bugetat.

“După părerea mea, este o investiție bună pentru un potențial investitor care are curajul să aducă un astfel de portofoliu. Nu trebuie să fie persoane cu experiență în agricultură, deoarece cu Agri Invest A/S primiți întregul pachet, inclusiv operațiunile, managementul profesionist și un grup competent de aproximativ 55 de angajați”, comentează președintele decizia de a scoate compania la vânzare.

Potrivit acestuia, prețul cerut, de 750 milioane de coroane, acoperă și potențiale noi oportunități de afaceri în România, inclusiv construcția de turbine eoliene și parcuri solare pe terenurile celor trei ferme, mai multe acorduri în acest sens fiind deja semnate.

viewscnt
Afla mai multe despre
agri invest a/s
agri invest romania
terenuri agricole
ferme
vanzare
oferta vanzare