Ucraina: Milioane de tone de cereale, transportate pe Dunăre

Ucraina: Milioane de tone de cereale, transportate pe Dunăre
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2022

Autoritățile ucrainene au spus că în prezent sunt transportate mai multe cereale pe Dunăre decât în orice alt moment de la începutul războiului în urmă cu șase luni, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numai sâmbătă, 11 nave au ajuns în porturile Ismail, Reni și Ust-Dunaisk de la Dunăre și au încărcat o cantitate totală de 45.000 de tone de cereale, a anunțat duminică Ministerul ucrainean al Infrastructurii.

Doi piloți Air France, suspendați după ce s-au luat la bătaie în timpul unui zbor CITEȘTE ȘI Doi piloți Air France, suspendați după ce s-au luat la bătaie în timpul unui zbor

Începând din martie, peste patru milioane de tone de cereale au fost transportate deja în străinătate prin porturile ucrainene de la Dunăre, conform ministerului.

După izbucnirea atacului rusesc, atenția s-a concentrat pe marile porturi ucrainene de la Marea Neagră, care au fost blocate mai multe luni, ceea ce a dus la imposibilitatea de a exporta milioane de tone de cereale.

Berlinul se pregătește pentru o eventuală naționalizare a Gazprom Germania, din care face parte și unul din principalii importatori de gaze rusești din România CITEȘTE ȘI Berlinul se pregătește pentru o eventuală naționalizare a Gazprom Germania, din care face parte și unul din principalii importatori de gaze rusești din România

La 22 iulie, Ucraina și Rusia, sub medierea ONU, au semnat un acord cu Turcia pentru a permite exporturile din Ucraina prin trei porturi de la Marea Neagră, reducând presiunea asupra piețelor alimentare globale.

Centrul de Coordonare de la Istanbul, care a fost creat pe baza acordului, a precizat în weekend că un milion de tone de cereale și de alte resurse alimentare au fost exportate până acum pe ruta din Marea Neagră. Un număr total de 103 nave au intrat sau au plecat din Ucraina. Conform Ministerului Infrastructurii, unele cereale au fost deviate prin trasee mai dificile care au implicat tranzitul unor nave de transport pe Dunăre spre România sau pe calea ferată.

viewscnt
Afla mai multe despre
exporturi cereale ucraina
porturi blocate ucraina
razboi rusia ucraina