Comisia Europeană reduce estimările privind recolta de porumb din 2022, din cauza randamentelor mai scăzute în România, Franța, Bulgaria și Ungaria

Comisia Europeană reduce estimările privind recolta de porumb din 2022, din cauza randamentelor mai scăzute în România, Franța, Bulgaria și Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2022

Comisia Europeană a redus cu 10% estimările privind recolta de porumb din acest an în blocul comunitar, a doua scădere consecutivă, din cauza secetei severe, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reducerea vine ca urmare a estimărilor privind randamentele mai scăzute în România, Franța, Bulgaria și Ungaria, a precizat Executivul comunitar, scrie Agerpres.

Carlsberg va tăia sau chiar opri producția de bere în Polonia în contextul lipsei de dioxid de carbon. Temeri că problemele s-ar putea extinde și în alte țări CITEȘTE ȘI Carlsberg va tăia sau chiar opri producția de bere în Polonia în contextul lipsei de dioxid de carbon. Temeri că problemele s-ar putea extinde și în alte țări

Producția de porumb utilizabil în UE, în sezonul 2022/23, se va situa la 59,3 milioane tone, în scădere față de un nivel de 65,6 milioane tone previzionat luna trecută.

În timpul perioadei cruciale de creștere din vară, recolta de porumb este afectată de valurile de căldură și de ceea ce ar urma să fie cea mai severă secetă din Europa din ultimii cel puțin 500 ani.

Deja, Comisia Europeană a redus estimările privind recolta de porumb cu aproape șase milioane tone, sau 8%.

În urma recoltei mai scăzute, Executivul comunitar a majorat prognoza privind importurile de porumb ale blocului comunitar în sezonul 2022/23, la 20 milioane tone, de la un nivel de 16,5 milioane tone previzionat luna trecută, și a înrăutățit estimarea privind exporturile UE de porumb la patru milioane tone, de la cinci milioane tone.

Vladimir Putin a semnat un decret ce prevede creșterea efectivelor armatei ruse CITEȘTE ȘI Vladimir Putin a semnat un decret ce prevede creșterea efectivelor armatei ruse

În contrast, Executivul comunitar a revizuit în creștere prognoza privind producția de grâu comun utilizabil în UE în sezonul 2022/23 la 126 milioane tone, de la 123,9 milioane tone estimate în iulie.

Proiecțiile privind exporturile blocului comunitar de grâu comun au fost menținute la 36 milioane tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
porumb