Un ton roșu uriaș, vândut pentru 1,8 milioane de dolari în prima licitație a anului din Japonia

Un ton roșu uriaș, vândut pentru 1,8 milioane de dolari în prima licitație a anului din Japonia
scris 6 ian 2020

Un ton roșu uriaș a fost vândut, duminică, pentru 193,2 milioane de yeni (1,8 milioane de dolari), în prima licitație a anului dintr-o piață de pește de la Tokyo.

Tonul de 276 de kilograme, evaluat la 700.000 de yeni pe kilogram la piața de pește Toyosu din capitala Japoniei, a fost vândut companiei Kiyomura, care administrează principalul lanț de restaurante Sushi Zanmai, potrivit DPA.

China interzice pescuitul în fluviul Yangtse CITEȘTE ȘI China interzice pescuitul în fluviul Yangtse

"Mă simt chiar grozav că am făcut o ofertă câștigătoare pentru că aceasta este prima licitație din era Reiwa", a declarat jurnaliștilor Kiyoshi Kimura, președintele companiei Kiyomura, referindu-se la epoca imperială care a început în mai, scrie News.ro

"Este scump. Dar vreau ca toți clienții să încerce cel mai bun ton", a adăugat el.

Peștele a fost prins în Oma, principala insulă de nord a Japoniei, unul dintre cele mai bune teritorii din țară pentru a pescui.

Adjudecarea de duminică reprezintă al doilea cel mai mare preț pentru un ton în Japonia, din 1999 când autoritățile au început să înregistreze recorduri.

Recordul a fost stabilit anul trecut, când Kimura a plătit prețul de 333,6 milioane de yeni pentru un ton de 278 de kilograme.

Japonia este cel mai mare consumator de ton roșu din lume însă pescuitul excesiv a fost criticat la nivel internațional. 

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
ton rosu