Vicențiu Cremeneanu s-a retras din acționariatul Alcedo, companie pe care a fondat-o în 1990 și a vândut-o în 2011 grupului japonez Sumitomo

Vicențiu Cremeneanu s-a retras din acționariatul Alcedo, companie pe care a fondat-o în 1990 și a vândut-o în 2011 grupului japonez Sumitomo

Sursa foto:youtube/agrointeligenta

scris 14 mar 2018

Vicențiu Cremeneanu s-a retras din acționariatul Alcedo, producător de substanțe pentru protecția plantelor, companie pe care a fondat-o și la care mai deținea o cotă mică de acțiuni, compania fiind cumpărată în 2011 de grupul japonez Sumitomo.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

El a transferat japonezilor, în această lună, cota sa de puțin peste 2% din acțiuni.

Cremeneanu a înființată compania în 1990.

Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza CITEȘTE ȘI Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza

Alcedo lucrează pentru aproximativ o treime din fermierii de pe piața românească, fiind cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și de semințe din România și unul dintre principalii jucători pe piața de distribuție de îngrășăminte.

Compania deține silozuri în Oltenița, Roman, Carei, Corabia și Carani (Timiș).

Din anul 2011, compania a devenit parte a gigantului japonez Sumitomo Corporation, cu vânzări anuale de circa 40 miliarde dolari și circa 75.000 de angajați.

Tranzacție: Eurofins Scientific, cel mai mare furnizor de servicii de analiza alimentelor, se extinde în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Eurofins Scientific, cel mai mare furnizor de servicii de analiza alimentelor, se extinde în România

În România, cifra de afaceri a Alcedo a ajuns în 2016 la 582,5 milioane lei, fiind în creștere constantă de la an la an, cu un profit net de 28,3 milioane lei. Compania are peste 250 de angajați.

Din grupul Alcedo, face parte și Alchimex, cel mai mare formulator local de produse de protecția plantelor și îngrășăminte foliare din Romania. Produsele formulate în Alchimex acoperă 6% din produsele de protecția plantelor utilizate de fermierii români.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
alcedo
siloz