Allianz-Țiriac a vândut asigurări în valoare de 1 miliard de lei în primele 9 luni

Allianz-Țiriac a vândut asigurări în valoare de 1 miliard de lei în primele 9 luni

Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac

scris 8 dec 2020

Allianz-Țiriac a subscris în primele 9 luni din 2020 prime în valoare de peste 1 miliard de lei, în scădere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Diminuarea a fost determinată exclusiv de vânzările mai mici de asigurări auto și de călătorie, o tendință naturală având în vedere impactul noului coronavirus asupra pieței auto și a turismului.

Pe de altă parte, creșteri semnificative ale vânzărilor au fost înregistrate la nivelul de asigurărilor de viață, sănătate și locuință. De exemplu, asigurările de viață au crescut cu 20% în primele 9 luni din 2020 și au ajuns să genereze 1 leu din fiecare 7 lei încasați din primele totale.

Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, partener al Pfizer pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19, a ajuns printre cei mai bogați 500 de oameni din lume, cu o avere de peste 5 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, partener al Pfizer pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19, a ajuns printre cei mai bogați 500 de oameni din lume, cu o avere de peste 5 miliarde de dolari

„Dincolo de efectele negative în plan medical, social și economic, pandemia COVID-19 a adus și schimbări pe care am reușit să le capitalizăm și să îi ajutăm pe clienții noștri să protejeze ceea ce contează pe ei. Locuința a devenit mai mult decât spațiul de relaxare și petrecere a timpului cu familia, a devenit principalul scut de protecție împotriva noului coronavirus și a beneficiat de mai multă atenție, inclusiv prin asigurare. Totodată, am remarcat un interes mai mare pentru protejarea vieții și sănătății, urmat de acțiune prin închierea unei asigurări. Aceste tendințe sunt îmbucurătoare, fiind semnalul că avem capacitatea de a reduce mai rapid decalajul de protecție financiară”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac.

Allianz-Țiriac a plătit despăgubiri totale în valoare de peste 500 milioane de lei în primele 9 luni din 2020.

Rata combinată se situează la un nivel confortabil de 90,6%, în scădere cu 2,6 puncte procentuale față de luna septembrie 2019. Portofoliul echilibrat, controlul riguros al costurilor operaționale și frecvența mai mică a daunelor ca urmare a restricțiilor de mobilitate au permis îmbunătățirea profitabilității operaționale cu circa 25%.

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-țiriac
asigurari