Allianz-Țiriac, venituri de peste 1,2 miliarde de lei în 2017. A crescut rezerva de daune brute

Allianz-Țiriac, venituri de peste 1,2 miliarde de lei în 2017. A crescut rezerva de daune brute
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2018

Allianz-Țiriac a înregistrat la finalul anului 2017, la nivel agregat (asigurări generale și asigurări de viață & sănătate), venituri de peste 1,2 miliarde de lei, similare cu cele înregistrate la finalul anului 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși volumul veniturilor a ramas constant, Allianz-Țiriac a crescut rezerva de daune brute cu peste 140 de milioane de lei față de 2016.

În ceea ce privește plățile realizate către clienți sau terții păgubiți sub formă de daune plătite, maturități sau răscumpărări, valoarea totală ajunge la aproape 500 de milioane de lei, în creștere cu aproximativ 60 de milioane de lei față de cele achitate în 2016.

Profitul operațional consolidat din activitatea de asigurări a crescut la finalul anului trecut, cu peste 40 de milioane lei, ajungând la mai mult de 130 de milioane de lei.

VIDEO & FOTO Nissan lansează un nou off-roader, Terra, primele piețe fiind China și alte țări asiatice CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Nissan lansează un nou off-roader, Terra, primele piețe fiind China și alte țări asiatice

În ceea ce privește activitatea de asigurări generale, subscrierile au atins, la finalul anului trecut, o valoare totală de peste 1 miliard de lei, similar cu valoarea înregistrată la final de 2016.

Asigurările facultative au fost cele care au susținut dinamica pozitivă atât pe segmentul asigurărilor auto, cât și pe segmentul asigurărilor non-auto.

La nivelul segmentului auto, asigurările Casco au înregistrat creșteri ale subscrierilor de peste 12 milioane de lei față de valoarea înregistrată la finalul anului 2016, ajungând la peste 400 de milioane de lei.

Asigurările RCA au înregistrat, la nivelul primelor brute subscrise, o dinamică negativă ca urmare a scăderii primei medii, în contextul schimbărilor legislative. În contrapartidă, în 2017, comparativ cu 2016, un număr mai mare de clienți au ales să achiziționeze asigurări RCA de la Allianz-Țiriac.

În ceea ce privește segmentul non-auto, dinamica pozitivă a fost susținută de toate liniile de business, asigurările de proprietate și cele de sănătate contribuind cu cele mai importante venituri în valori absolute.

La nivelul segmentului asigurări de proprietate, subscrierile s-au situat la peste 200 de milioane de lei, cu peste 19 milioane de lei în plus față de anul 2016.

În 2017, Allianz-Țiriac a achitat daune pe acest segment de aproape 60 de milioane de lei (mai mult cu peste 66% față de 2016), ca urmare a fenomenelor meteo violente din vestul țării, petrecute în a doua parte a anului.

În linie cu dinamica pieței, asigurările de sănătate își continuă ritmul pozitiv de creștere. Allianz-Țiriac a înregistrat, în 2017, o creștere cu peste 20 de milioane de lei a volumului de afaceri, comparativ cu 2016, ajungând la subscrieri de peste 60 de milioane de lei.

În ceea ce privește activitatea de asigurări de viață, Allianz-Țiriac a înregistrat o creștere a volumului de prime cu peste 26 milioane lei față de anul 2016, depășind 140 de milioane de lei. 

În 2017, Allianz-Țiriac a plătit clienților despăgubiri sau alte beneficii aferente asigurărilor de viață în valoare totală de aproape 21 de milioane de lei, cu aproximativ 1 milion de lei mai mult față de 2016.

Allianz-Țiriac are un capital social de 99,4 milioane de lei, acționarii fiind grupul german Allianz - 52,16% și Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie deținută de omul de afaceri Ion Țiriac.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-tiriac
asigurari
daune