Aplicația chineză TikTok negociază cu guvernul britanic mutarea sediului central la Londra

Aplicația chineză TikTok negociază cu guvernul britanic mutarea sediului central la Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2020

TikTok a discutat în ultimele luni cu guvernul britanic despre stabilirea sediului central al companiei la Londra, a declarat o sursă apropiată situației, în cadrul strategiei de distanțare de China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Londra este una dintre posibilele locații analizate de companie, dar nu a fost luată încă o decizie, a spus sursa, arată news.ro.

Nu este clar care sunt celelalte locați luate în considerare, dar compania a făcut angajari agresive în California, în acest an, inclusiv pe Kevin Mayer, fost director la Walt Disney, pentru a fi directorul general al TikTok. Acesta este stabilit în Statele Unite.

TikTok este urmărită atent de Washington, din cauza suspiciunilor că China ar obliga compania să îi pună la dispoziție date ale utilizatorilor.

FOTO Mircea Lucescu lansează construcția primului său ansamblu rezidențial CITEȘTE ȘI FOTO Mircea Lucescu lansează construcția primului său ansamblu rezidențial

TikTok este deținută de grupul ByteDance din China.

Potrivit sursei, compania s-a concentrat în ultimele săptămâni pe problemele din Statele Unite, dar nu a exclus Londra ca posibilă locație a sediului său central.

TikTok ar urma să crească în mod semnificativ forța sa de muncă din Londra și alte locații cheie din afara Chinei, în următorii câțiva ani, a mai spus sursa.

Publicația Sunday Times a relatat că Tiktok a întrerupt discuțiile cu guvernul britanic pentru a crea un sediul central global în Marea Britanie.

O sursă a spus în schimb că Tiktok încă discută cu guvernul Marii Britanii.

TikTok a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
londra
china