ArcelorMittal face demersuri să preia cel mai mare combinat din Europa, dar ar putea fi obligat să vândă unele unități deținute în prezent. Pe listă s-ar afla combinatul de la Galați

ArcelorMittal face demersuri să preia cel mai mare combinat din Europa, dar ar putea fi obligat să vândă unele unități deținute în prezent. Pe listă s-ar afla combinatul de la Galați

Sursa foto: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2018

Grupul ArcelorMittal încearcă să cumpere cel mai mare combinat din Europa, situat în Italia, dar ar putea fi obligat să vândă unele unități deținute în prezent, dacă se va stabili că astfel va avea o poziție dominantă în UE. În acest sens a fost întocmită o listă care a fost trimisă Comisiei Europene, existând zvonuri că pe aceasta s-ar regăsi și Combinatul de la Galați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul ArcelorMittal face demersuri pentru cumpărarea Combinatului Ilva, din Italia, considerat cel mai mare combinat siderurgic din Europa, dar ar putea fi obligat de Uniunea Europeană să vândă câteva unități pe care le deține în prezent, dacă se va stabili că odată cu preluarea colosului italian va avea o poziție dominantă pe piața europeană, scrie News.ro

În acest sens, Grupul ArcelorMittal a transmis către Comisia Europeană o listă cu mai multe unități din Europa pe care este de acord să le vândă, în compensare, existând informații că pe aceasta s-ar regăsi și Combinatul de la Galați.

Amazon a depășit Alphabet, compania mamă a Google, ca valoare de piață și ocupă locul 2 în Top-ul celor mai valoroase companii din lume CITEȘTE ȘI Amazon a depășit Alphabet, compania mamă a Google, ca valoare de piață și ocupă locul 2 în Top-ul celor mai valoroase companii din lume

Reprezentanții ArcelorMittal Galați nu au dorit însă să comenteze această situație.

Grupul ArcelorMittal a anunțat, însă, că a transmis o propunere către Comisia Europeană privind un pachet de compensare pentru a face obiectul unor teste de piață.

„Am înaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de măsuri de compensare despre care sperăm că va satisface orice preocupare concurențială legată de intenția noastră de a achiziționa Combinatul Ilva. Înțelegem că acest pachet de măsuri va face obiectul testelor de piață. Sperăm într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni”, a transmis Grupul ArcelorMittal.

ArcelorMittal Galați, parte a Grupului ArcelorMittal, este cel mai mare combinat siderurgic din România.

În ultimii ani, Combinatul ArcelorMittal Galați a înregistrat o producție medie de circa 2 milioane de tone de oțel pe an.

Pe platforma siderurgică a combinatului lucrează circa 7.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.500 sunt angajați proprii ai ArcelorMittal, iar 1.500 ai unor firme contractoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
arcelormittal
combinat italia