Arcon și-a cedat fabricile de polistiren din Sfântu-Gheorghe și București companiei austriece Hirsch

Arcon și-a cedat fabricile de polistiren din Sfântu-Gheorghe și București companiei austriece Hirsch
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2016

Grupul Arcon, jucător important în zona producției de hidro și termoizolații din România, și-a cesionat fabricile de polistiren din Sfântu-Gheorghe și București companiei Hirsch Porozell, membră a grupului austriac Hirsch-Servo. Tranzacția trebuie avizată de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Pentru orice companie care dorește să fie performantă pe piața românească de polistiren, în contextul actual al pieței, o acoperire teritorială cât mai bună este vitală. A fost dificil pentru noi să avem o strategie națională de vânzări, cu prețuri competitive, indiferent de distanța față de clienții noștri, cu doar două fabrici. Sunt convins că, prin această achiziție, Hirsch Porozell, care deține facilități de producție în Cluj și de curând în Timișoara, va avea o acoperire națională și va putea să-și consolideze poziția pe piață", a declarat directorul general al grupului Arcon, Ioan Țițeiu.

Arcon își va concentra operațiunile pe "core" business-ul companiei, producția de membrane bituminoase cu elasto-plastomeri.

Skanska a cumpărat de la Ion Rădulea un teren al fostei fabrici Pumac pentru un nou proiect de birouri CITEȘTE ȘI Skanska a cumpărat de la Ion Rădulea un teren al fostei fabrici Pumac pentru un nou proiect de birouri

"În viitor dorim să ne consolidăm poziția pe piața hidroizolațiilor, atât la nivel național cât și regional, să acordăm un plus de atenție facilităților de producție de vopsele și tencuieli decorative, dar și să acționăm în domeniul investițiilor imobiliare", precizează Ioan Țițeiu.

Arcon a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 28 de milioane de euro, înregistrând un profit brut de circa 2 milioane de euro. Pe lângă activitatea de pe piața autohtonă, Arcon este prezentă cu brandul de membrane ARCO pe piețe externe precum Grecia, Bulgaria, spațiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru, Ungaria.

Arcon a fost înființată în 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc, fiind unul dintre principalii furnizori din România de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolații, deținând totodată și o facilitate de producție de tencuieli decorative și vopsele.

viewscnt
Afla mai multe despre
arcon
hirsch
fabrici