A fost semnată autorizația de construire pentru Pasajul suprateran Doamna Ghica

A fost semnată autorizația de construire pentru Pasajul suprateran Doamna Ghica
scris 23 sep 2019

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat autorizația de construire pentru lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica. Proiectul prevede devierea și modernizarea tuturor rețelelor edilitare din zonă - apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicații și sistematizarea drumurilor.

"Este un proiect esențial pentru fluidizarea traficului din București. Pentru că zona Doamna Ghica este una foarte aglomerată, la propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobați de către CGMB indicatorii tehnico-economici. În primăvara am semnat contractul pentru proiectare și execuție cu Trustul de Clădiri Metropolitane, iar acum am semnat autorizația de construire", afirmă Gabriela Firea, citată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Municipiului București (PMB).

Numărul mașinilor diesel care circulă în Europa a crescut cu 74% în ultimii 4 ani CITEȘTE ȘI Numărul mașinilor diesel care circulă în Europa a crescut cu 74% în ultimii 4 ani

Conform sursei citate, proiectarea a durat trei luni și, conform contractului, lucrările se vor finaliza in 12 luni, scrie News.ro.

Costul estimat al lucrărilor este de 28 de milioane de euro.

Proiectul vizează realizarea unui pasaj suprateran la intersecția străzilor Doamna Ghica cu Șoseaua Colentina și are în vedere o îmbunătățire a condițiilor de circulație și transport din zonă, asigurând o mai mare siguranță și o fluidizare a circulației în zona de nord est a Capitalei. Pasajul superior va avea o parte carosabilă alcătuită din două benzi de circulație pe sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasajul suprateran doamna ghica
pmb