Aeroportul Iași a recuperat căderea din pandemie. Traficul de pasageri din ultima lună, la 90% la sută față acum doi ani

Aeroportul Iași a recuperat căderea din pandemie. Traficul de pasageri din ultima lună, la 90% la sută față acum doi ani
scris 15 sep 2021

Traficul de persoane pe Aeroportul din Iași a ajuns, în luna august, la 90 la sută față de cel înregistrat înainte de pandemie, directorul aeroportului ieșean, Romeo Vatră, precizând că situația se redresează, iar cifrele sunt optimiste.

Potrivit conducerii aeroportului ieșean, în luna august, au fost înregistrați 116.390 de pasageri îmbarcați și debarcați, ceea ce reprezintă 90 la sută din volumul de trafic din august 2019.

Totodată, față de aceeași lună a anului trecut, creșterea este dublă.

Conducerea aeroportului din Iași susține că revenirea la nivelul de trafic din 2019 era preconizată abia pentru anul 2024, însă acest lucru se produce mult mai repede.

Guvernul revine, în perspectiva unui posibil faliment al City Insurance, cu propuneri de modificări privind Fondul de Garantare a Asiguraților. Crește plafonul de garantare la 500.000 lei CITEȘTE ȘI Guvernul revine, în perspectiva unui posibil faliment al City Insurance, cu propuneri de modificări privind Fondul de Garantare a Asiguraților. Crește plafonul de garantare la 500.000 lei

"Cifrele de trafic sunt optimiste, semn ca situația se redresează. Creșterea fluxului de pasageri în ultimele luni este determinată de reluarea treptată a rutelor mai vechi, venirea la Iași a două companii noi, Lufthansa și Hisky, și reluarea parteneriatului cu Blue Air. Evoluția traficului în sezonul estival, cu precădere în luna august, a fost favorizată și de operarea mai multor curse charter și sezoniere spre șapte destinații de vacanță din Grecia, Turcia, Cipru și Egipt, care s-au bucurat de un grad de încărcare foarte bun încă de la primele zile de operare”, a declarat, miercuri, directorul interimar al Aeroportului Iași, Romeo Vatră.

El a precizat că în decembrie vor fi deschise noi rute externe pe aeroportul din Iași, către Madrid și Dublin.

Totodată, Blue Air a anunțat recent că în primăvara anului viitor va redeschide baza aeriană de la Iași și va introduce zboruri către cinci destinații.

"Perspectivele de creștere din punctul de vedere al traficului ne vor plasa, în următorii ani, chiar mai sus de aeroporturile concurente din vestul țării, iar pentru a reuși acest lucru e necesar ca până în decembrie 2023 să finalizăm prima etapă din proiectul de extindere a infrastructurii, astfel încât să putem procesa anual 3,5 milioane de pasageri”, a afirmat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

În prezent, șase companii aeriene operează zboruri regulate pe Aeroportul Iași.

viewscnt
Afla mai multe despre
auroportul iasi
trafic
pasageri
pandemie