Aeroportul internațional Ghimbav-Brașov ar putea fi dat în folosință peste un an

Aeroportul internațional Ghimbav-Brașov ar putea fi dat în folosință peste un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2021

Cu un stadiul al lucrărilor ajunse la un nivel de 70-80 la sută, reprezentanții Consiliului Județean Brașov estimează că Aeroportul Internațional Brașov va putea fi dat în folosință în noiembrie 2022, transmite Agentia de presă Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Responsabilul cu implementarea proiectului Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, speră ca lucrările să se încheie în primul trimestru al anului următor, după care, până la inaugurarea din 1 noiembrie 2022 se vor face testele tehnologice și angajarea de personal.

FOTO Trump își vinde hotelul de lux din Washington CITEȘTE ȘI FOTO Trump își vinde hotelul de lux din Washington

„Săptămâna aceasta se va semna contractul pentru proiectarea spațiului aerian și a procedurilor de zbor. Urmează să se finalizeze evaluarea documentației pentru clădirea de contingență și echipamentele de radionavigație, după care se semnează contractul și se dă ordinul de execuție, proiectare și furnizare a acestor echipamente. Avem în derulare contracte cum este drumul de acces din drumul județean și parcarea din fața terminalului, drumul de handling care se continuă cu drumul tehnologic, pentru accesul echipamentelor la platformă, uzina electrică și rezerva de apă, cabine de poartă remiza PSI, toate acestea estimăm că vor fi gata la începutul anului viitor”.

La această oră la Aeroportul internațional Ghimbav-Brașov sunt finalizate pista, calea de rulare, platforma, balizajul și terminalul, pentru care se vor face probele de punere în funcțiune.

Tot într-un stadiu avansat sunt lucrările de construire a căii ferate spre Aeroport, a precizat reprezentantul CJ Brașov, Alexandru Anghel.

Acesta a mai spus că mai mulți operatori aerieni, se interesează periodic pentru a afla stadiul lucrărilor și pentru a deschide linii de zbor spre și dinspre aeroportul de la Ghimbav, singurul din România care a fost construit de la zero în ultimii 50 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
brașov
aeroport