Aeroportul Otopeni va începe anul viitor lucrările la un nou terminal

Aeroportul Otopeni va începe anul viitor lucrările la un nou terminal
scris 12 apr 2019

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) va finaliza în acest an toate exproprierile pentru un nou terminal, iar lucrările propriu-zise vor începe anul viitor, a declarat, vineri, Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, prezent la conferința Ziua Aviației.

Întrebat de jurnaliști care sunt măsurile luate pentru a reduce întârzierile curselor aeriene, el a răspuns: "Chiar dacă studiile arată că întârzierile au crescut, pot să vă spun că s-a investit foarte mult în aeroporturile din România. Și în aeroportul principal al României, Henri Coandă, vor urma niște investiții anul acesta. Au fost alocați bani în bugetul companiei și în următoare perioadă veți vedea îmbunătățirea căilor de rulare și de ce să nu dăm drumul la acele investiții în cele două piste. Mai mult decât atât, la nivelul Ministerului Transporturilor este o hotărâre de Guvern privind exproprierile pentru extinderea aeroportului. Exproprierile se vor finaliza în acest an și cred că de anul viitor vom vedea începerea lucrărilor pentru noul terminal", a spus Titea, potrivit Agerpres.

Cererile de înscriere în Programul Rabla Clasic și Rabla Plus pot fi depuse începând de astăzi CITEȘTE ȘI Cererile de înscriere în Programul Rabla Clasic și Rabla Plus pot fi depuse începând de astăzi

El a arătat că s-au făcut pași importanți pentru realizarea liniei de metrou M6 (Gara de Nord - Otopeni), unde lucrările vor începe în acest an. Tot în 2019 vor începe lucrările și pentru un tren direct Gara de Nord - Otopeni, având termen de finalizare anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul otopeni
terminal