Aeroporturile Henri Coandă și Aurel Vlaicu, în top 5 european al aeroporturilor, pe creșterea traficului aerian în primul trimestru 2017

Aeroporturile Henri Coandă și Aurel Vlaicu, în top 5 european al aeroporturilor, pe creșterea traficului aerian în primul trimestru 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2017

Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București și Aeroportul Internațional București Băneasa ”Aurel Vlaicu” au fost clasate de către Airports Council International – Europe în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primul trimestru al anului 2017, informează Compania Națională Aeroporturi București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 21,4% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc, după aeroporturile Reykjavík-Keflavik (Islanda), Kiev, Larnaca (Cipru) și Malta, la categoria aeroporturilor cu 5 – 10 milioane de pasageri pe an, scrie News.ro.

Aeroportul Băneasa a înregistrat o creștere de 679% și a ocupat primul loc la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, fiind urmat de Nis (Serbia), Oradea, Mykonos (Grecia), Zadar (Croația).

În primele trei luni, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri/an, clasamentul este: Moscova Sheremetyevo, Manchester, Londra Gatwick, Amsterdam, și Oslo. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Varșovia, Sankt Petersburg, Lisabona, Praga și Bruxelles.

Compania Națională Aeroporturi București a înregistrat, în primele trei luni ale anului 2017, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,6 milioane pasageri și 28.249 mișcări de aeronave (aterizări și decolări).

Navigarea cu Google Maps a devenit mai simplă: aplicația însoțește indicațiile vocale cu imagini la nivelul străzii CITEȘTE ȘI Navigarea cu Google Maps a devenit mai simplă: aplicația însoțește indicațiile vocale cu imagini la nivelul străzii

Potrivit sursei citate, evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București devansează semnificativ tendința generală înregistrată la nivel european, de 6,9%. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european, de 3%. Astfel, în primele opt luni ale anului 2016, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 8,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
airports council international
henri coanda
aurel vlaicu