Afacerile cu mașini au accelerat în octombrie

Afacerile cu mașini au accelerat în octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în octombrie cu 3,4%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, după o scădere înregistrată în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 6,4%, serie brută, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În septembrie, față de aceeași lună a anului trecut, afacerile cu mașini au scăzut cu 3,9%, serie brută, iar serviciile prestate populației au avansat cu 7,8%, serie brută, scrie News.ro.

VIDEO Patru morți și 43 de răniți într-o coliziune între un tren și o locomotivă, într-un pasaj subteran, la vest de Ankara CITEȘTE ȘI VIDEO Patru morți și 43 de răniți într-o coliziune între un tren și o locomotivă, într-un pasaj subteran, la vest de Ankara

În octombrie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 3,4% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,1%.

Avansul s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+56,3%), comerțul cu autovehicule (+9,6%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+1,5%).

Activitǎțile de întreținere și repararea autovehiculelor au scăzut cu 18,6%.

În octombrie, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației, față de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 6,4% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,9%.

Creșterea a provenit de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+20,2%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+13,8%) și de la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+3,4%).

Scăderi au înregistrat activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-8,3%) și activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-2,8%).

În 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 11,1% față de 2016, ritm încetinit față de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 15,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ins