Afacerile cu mașini au frânat puternic

Afacerile cu mașini au frânat puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în august cu doar 0,8%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm mult scăzut față de cel din luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 4,8%, serie brută, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iulie, față de aceeași lună a anului trecut, afacerile cu mașini au crescut cu 12,7%, serie brută, iar serviciile prestate populației au avansat cu 5,1%, serie brută, scrie News.ro.

În august, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 0,8% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,5%.

FOTO Wizz Air schimbă politica de bagaje CITEȘTE ȘI FOTO Wizz Air schimbă politica de bagaje

Avansul s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+47%) și la comerțul cu autovehicule (+6,2%).

Totodată, scăderi au înregistrat activitǎțile de întreținere și repararea autovehiculelor (-15,1%) și comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-1,5%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna august 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu luna august 2017, provenită de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+25,8%), activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+13,2%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+3,8%) și de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+1,7%).

Scăderi au înregistrat activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (-13,3%).

În 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 11,1% față de 2016, ritm încetinit față de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 15,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
masini