Afacerile cu mașini au încetinit în februarie, cu un avans de 4,7%

Afacerile cu mașini au încetinit în februarie, cu un avans de 4,7%
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în februarie cu 4,7%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel din luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 6,4%, serie brută, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuarie 2018, față de ianuarie 2017, afacerile cu mașini au crescut cu 13,1%, iar serviciile prestate populației au avansat cu 9,7%, scrie News.ro.

În februarie 2018, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 4,7% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,9%.

Ryanair lansează patru rute noi din București CITEȘTE ȘI Ryanair lansează patru rute noi din București

Avansul s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+34,7%) și la comerțul cu autovehicule (+11,2%). Scăderi au înregistrat activitǎțile de întreținere și repararea autovehiculelor (‐7,1%) și comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (‐1,8%).

Totodată, în februarie 2018 față de februarie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut atât ca serie brută cu 6,4% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,1%.

Avansul a fost susținut de activitǎțile agențiilor turistice și tur‐operatorilor (+29,4%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+7,1%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+4,5%) și de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+1,1%). Serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare au scăzut cu 3,6%.

În 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 11,1% față de 2016, ritm încetinit față de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 15,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
afaceri cu masini
ins