Air Berlin, în insolvență, a anulat și astăzi 32 de zboruri, după ce 150 de piloți au anunțat tot că sunt bolnavi

Air Berlin, în insolvență, a anulat și astăzi 32 de zboruri, după ce 150 de piloți au anunțat tot că sunt bolnavi
scris 13 sep 2017

Operatorul aerian german Air Berlin, aflat în insolvență, a anulat și miercuri 32 de zboruri, după ce 150 de piloți au declarat că sunt bolnavi și nu se pot prezenta la serviciu, scrie Reuters.

Ieri s-a înregistrat o situație similară, fiind anulate circa 70 de zboruri după ce mai mulți piloți au declarat că s-au îmbolnăvit.

Șeful Comisiei Europene, cerere tranșantă: România și Bulgaria să fie primite rapid în spațiul Schengen! Summit european la Sibiu CITEȘTE ȘI Șeful Comisiei Europene, cerere tranșantă: România și Bulgaria să fie primite rapid în spațiul Schengen! Summit european la Sibiu

Anul trecut, operatorul aerian rival TUIfly a fost forțat să anuleze mai multe zboruri după ce piloții au anunțat de asemenea că s-au îmbolnăvit. Reprezentanții sindicali au spus atunci că angajații s-au temut că negocierile pe tema unei potențiale fuziuni să nu ducă la concedieri și tăieri de salarii.

Îmbolnăvirea în masă a piloților amenință însăși existența companiei și diminuează șansele în vederea păstrării locurilor de muncă după încheierea procedurilor de vânzare, susține operatorul aerian german.

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, și-a cerut insolvența luna trecută, după ce Etihad Airways, principalul acționar, și-a retras sprijinul financiar.

Investitorii interesați de preluarea activelor Air Berlin pot depune oferte până pe 15 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
air berlin
zboruri
anulare
piloti
imbolnaviri