Air France-KLM cere relaxarea măsurilor de securitate pe aeroporturile din Paris

Air France-KLM cere relaxarea măsurilor de securitate pe aeroporturile din Paris
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2017

Directorul general al grupului franco-olandez Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, le-a cerut autorităților franceze să ia măsuri urgente pentru a reduce întârzierile pentru pasageri provocate de verificările de securitate de pe aeroporturile din Paris, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Întârzierile provocate de controalele poliției, într-o țară afectată de atacuri islamiste sângeroase din ultimii doi ani, vin într-o perioadă în care traficul de pasageri este în creștere, înainte de sezonul vacanțelor de vară, a explicat el.

Janaillac a precizat că i-a scris ministrului francez de Interne pentru a-i cere să ia măsuri rapide, scrie News.ro.

Oamenii trebuie să stea la coadă peste două ore pentru a trece de controlul de securitate pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, cel mai mare din țară, dar și la Orly.

Dacia a fabricat peste 170.000 de vehicule în primele șase luni. Producția de automobile din România va crește, odată cu noile modele Ford EcoSport și Dacia Duster CITEȘTE ȘI Dacia a fabricat peste 170.000 de vehicule în primele șase luni. Producția de automobile din România va crește, odată cu noile modele Ford EcoSport și Dacia Duster

“Timpul de așteptate la verificările poliției este foarte, foarte lung (...), ceea ce perturbă total lanțul de transport și contribuie la întârzieri ale zborului”, a adăugat el.

Janaillac le cere autorităților franceze să permită folosirea pe scară mai largă a tehnologiilor de recunoaștere facial care există la Londra și Amsterdam, să angajeze mai mulți polițiști și să relaxeze procedurile de verificare a pașapoartelor pentru unele destinații.

Ministerul francez de Interne nu a răspuns imediat cererilor de comentarii.

Turismul, o sursă importantă de venit pentru țară, și-a revenit treptat după atacurile de la Paris și de la Nisa, ce au dus la o scădere dramatică a sa anul trecut. 

viewscnt
Afla mai multe despre
air france-klm
masuri de securitate
paris