Airbus întârzie unele livrări programate pentru 2024

Airbus întârzie unele livrări programate pentru 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2023

Grupul aeronautic european Airbus a început să trimită notificări companiilor aeriene cu privire la întârzieri în livrările de avioane din gama A320neo, câteva sute de avioane cu un culoar urmând să ajungă la firme cu trei luni mai târziu, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Gama A320neo este cea mai bine vândută, iar acum reprezintă peste jumătate din livrările Airbus, susțin sursele.

Airbus a confirmat întârzieri pentru perioade de timp nespecificate în 2024, într-un comunicat către Reuters, dar a precizat că acestea nu reflectă o înrăutățire a problemelor din lanțurile de aprovizionare, de când au fost recent revizuite planurile de producție, scrie Agerpres.

Un nou automobil electric chinez lansat în Europa CITEȘTE ȘI Un nou automobil electric chinez lansat în Europa

"Am anunțat deja în decembrie un impact resimțit în 2023 și acum discutăm despre situația din 2024", a informat Airbus.

Pentru companiile aeriene, este prima indicație clară că problemele de aprovizionare vor avea efect și în următorii ani.

În ultimele luni, firmele de leasing și operatorii aerieni au protestat față de notificările privind întârzierile în livrările de avioane și a perturbărilor din lanțurile de aprovizionare.

Un purtător de cuvânt al Airbus a precizat: "Încercăm să fim cât mai transparenți posibil pentru a oferi vizibilitate clienților noștri".

Întârzierile nu au modificat calendarul pentru 2023, care prevede că vor fi livrate 720 de aeronave, deși analiștii sunt sceptici că va fi îndeplinit acest obiectiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane