Airbus nu a vândut niciun avion nou în noiembrie

Airbus nu a vândut niciun avion nou în noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2020

Airbus nu a vândut niciun avion nou în noiembrie, a patra lună în care înregistrează o astfel de contraperformanță de când au fost introduse măsurile de izolare, în martie, pe fondul scăderii semnificative a cererii, ca efect al pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters și site-ul cityam.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În schimb, grupul aeronautic european a livrat 64 de aeronave în noiembrie, către 31 de clienți, astfel încât totalul avioanelor livrate în acest an a ajuns la 477. Livrările includ șapte modele A350, avioane mari, destinate curselor pe distanțe lungi, și 56 de aeronave cu un singur culoar. În octombrie, Airbus livrase 72 de aeronave, scrie Agerpres.

Analiștii se așteaptă ca Airbus să livreze anul acesta cel puțin 550 de avioane.

VIDEO Toyota mută agresiv pe piața de vehicule electrice și servicii de mobilitate din Europa: un nou SUV și o companie de car-sharing CITEȘTE ȘI VIDEO Toyota mută agresiv pe piața de vehicule electrice și servicii de mobilitate din Europa: un nou SUV și o companie de car-sharing

Vineri, rivalul Boeing a anunțat că nu a livrat niciun model 787 în noiembrie și a redus producția la cinci avioane pe lună. 787 este unul din cele două modele care concurează cu Airbus A350.

Cererea extrem de redusă pentru călătorii aeriene, din cauza pandemiei, a afectat semnificativ comenzile noi.

Airbus se așteaptă ca traficul aerian să revină la nivelul de dinaintea pandemiei între 2023 și 2025.

Airbus, companie care are aproximativ 135.000 de angajați la nivel global a anunțat la finele lunii iunie că intenționează să elimine 15.000 de locuri de muncă până la finele verii 2021, dintre care o treime în Franța, pentru a face față reducerii călătoriilor cu avionul.

Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro și a avut 135.000 de angajați. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avion