Airbus și Quebec - acord de investiții de 1,2 miliarde de dolari pentru programul de avioane A220

Airbus și Quebec - acord de investiții de 1,2 miliarde de dolari pentru programul de avioane A220
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2022

Compania europeană Airbus și Quebec au convenit asupra unui acord de investiții în valoare de 1,2 miliarde de dolari care ar permite provinciei canadiane să rămână în programul de avioane A220, care generează pierderi, până când acesta va deveni profitabil, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Airbus va investi 900 de milioane de dolari, în timp ce Quebec va investi 300 de milioane de dolari în program, potrivit unui comunicat al guvernului provinciei, scrie News.ro.

Grindeanu anunță autostrada Timișoara - Belgrad. Ce urmează CITEȘTE ȘI Grindeanu anunță autostrada Timișoara - Belgrad. Ce urmează

Investiția ar ajuta programul A220 la nivel global să susțină o creștere a producției, a declarat Benoit Schultz, directorul general al unității canadiane a Airbus, într-o conferință de presă.

A220 este construit atât la o fabrică Airbus din zona Montreal, cât și la uzina Mobile din Alabama.

Aeronava A220, cunoscutî anterior sub numele de CSeries, este un avion cu 110 până la 130 de locuri, puțin mai mic decât avionul principal A320 al Airbus.

Provincia canadiană s-a confruntat cu critici pentru investițiile repetate în program. Directorul general al Airbus, Guillaume Faury, a declarat că programul ar trebui să fie profitabil până la jumătatea deceniului.

Faury a declarat reporterilor că epidemia de Covid-19 a afectat eforturile de reducere a costurilor, deoarece a împiedicat creșterea producției.

”Avem nevoie de volum pentru a avea aceste economii”, a spus el.

Ministrul Economiei din Quebec, Pierre Fitzgibbon, a declarat că programul A220 promite că va deveni profitabil și va genera locuri de muncă cheie pentru provincie, care este centrul aerospațial al Canadei.

Acordul ar contribui la menținerea a echivalentului a 2.500 de locuri de muncă și amână cu patru ani perioada în care Airbus va cumpăra participația de 25% dețin

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane
quebec