Alfa Romeo lansează la Los Angeles primul model SUV al mărcii, Stelvio

Alfa Romeo lansează la Los Angeles primul model SUV al mărcii, Stelvio
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2016

Alfa Romeo, marca de automobile sport făcută celebră în SUA acum 50 de ani de modelul decapotabil condus de Dustin Hoffman în filmul ”Absolventul”, încearcă să redevină atractivă în fața americanilor și să își îmbunătățească profitabilitatea prin lansarea primului său SUV, Stelvio, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vehiculul de dimensiuni medii Stelvio, cu care Alfa Romeo vrea să concureze producători de automobile de lux precum BMW, va fi prezentat miercuri la salonul auto de la los Angeles, scrie News.ro.

Stelvio este vital pentru planul companiei mamă a Alfa Romeo, Fiat Chrysler Automobiles, de a vinde automobile premium, care aduc marje mai ridicate de profit, într-o perioadă în care vânzările auto din Statele Unite, cea mai mare piață a grupului, încep să scadă după șase ani de creșteri.

“Stelvio are toate ingredientele pentru a deveni cel mai bine vândut model al Alfa Romeo. SUV-ul ar trebui să fie perceput ca un produs premium cu fler italian”, a declarat Ian Fletcher, analist la IHS Automotive în Londra.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, vrea să refacă reputația Alfa Romeo pe piața auto de lux, după scăderea gamei de modele și a vânzărilor.

Debutul american al Stelvio este esențial pentru renașterea brandului.

VIDEO Accident pe A2, la ieșirea către centura Capitalei - 17 autoturisme implicate, 22 de persoane rănite CITEȘTE ȘI VIDEO Accident pe A2, la ieșirea către centura Capitalei - 17 autoturisme implicate, 22 de persoane rănite

Numit după cea mai înaltă trecătoare montată din estul Alpilor, Stelvio va fi disponibil în magazine de anul viitor și va concura pe un segment de piață aglomerat al SUV-urilor de dimensiuni medii, dominat de cele mai bine vândute modele, Audi Q5 și BMW X3.

Este probabil ca prețul Stelvio să fie apropiat de cele ale vehiculelor concurente, care pornesc de regulă de la 40.000 de dolari.

Stelvio este al treilea model oferit în SUA de Alfa Romeo, după revenirea sa pe piață acum doi ani cu automobilul sport 4C și sedanul de dimeniuni medii Giulia.

viewscnt
Afla mai multe despre
alfa romeo
stelvio