Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi lansează un fond cu capital de risc, care va face investiții de un miliard de dolari

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi lansează un fond cu capital de risc, care va face investiții de un miliard de dolari
scris 10 ian 2018

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a anunțat miercuri că a înființat un fond cu capital de risc care, în următorii cinci ani, va investi un miliard de dolari, cel mai recent indiciu al încercărilor producătorilor auto de a se adapta la rapida schimbare a industriei prin investiții în start-up-uri, transmite Reuters.

Alianța speră că până în 2022 entitatea va fi cel mai mare fond cu capital de risc din industria auto. În primul an, fondul ar urma să investească 200 de milioane de dolari, iar printre potențialele ținte de investiții se află electrificarea vehiculelor, sistemele autonome și inteligența artificială, scrie Agerpres.

Acord între Bitdefender, cea mai mare companie românească de software, și producătorul de routere Netgear pentru securizarea rețelelor de internet CITEȘTE ȘI Acord între Bitdefender, cea mai mare companie românească de software, și producătorul de routere Netgear pentru securizarea rețelelor de internet

Fondul, care va fi numit Alliance Ventures, va fi finanțat în proporție de 40% de Renault SA, 40% de Nissan Motor și 20% de Mitsubishi Motors Corp.

Prima tranzacție va fi o investiție strategică în firma americană Ionic Materials.

viewscnt
Afla mai multe despre
fond de investitii
dacia
renault