American Airlines cumpără 20 de avioane supersonice Overture de la Boom Super

American Airlines cumpără 20 de avioane supersonice Overture de la Boom Super
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2022

American Airlines a convenit cumpărarea a 20 de avioane supersonice Overture de la compania Boom Supersonic, au anunțat marți cele două companii, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul este a doua comandă fermă din ultimii doi ani pentru Boom, dar compania va mai avea nevoie de câțiva ani pentru construirea primului său avion comercial, scrie News.ro.

BMW va produce un SUV alimentat cu hidrogen, în parteneriat cu Toyota CITEȘTE ȘI BMW va produce un SUV alimentat cu hidrogen, în parteneriat cu Toyota

United Airlines s-a angajat anul trecut să cumpere 15 avioane Overture.

”Pasagerii vor zboruri mai rapide, mai convenabile, mai durabile și asta oferă Overture. Timpul de zbor poate fi la jumătate față de cel pe care îl avem astăzi și asta funcționează excelent în rețele precum American, prin care putem zbura de la Miami la Londra în mai puțin de cinci ore”, a declarat directorul general al Boom, Blake Scholl, pentru CNBC.

Boom spune că avionul Overture va zbura cu o viteză Mach 1,7 sau 1.304 mile/oră, reducând dramatic timpul de zbor transatlantic și trans-Pacific.

De exemplu, un zbor de la Seattle la Tokyo, care durează de obicei puțin peste 10 ore, ar putea fi finalizat în șase ore cu un avion Overture, potrivit Boom.

”Călătoriile supersonice vor fi o parte importantă a capacității noastre de a me servi clienții”, a declarat directorul financiar al American, Derek Kerr, într-un comunicat care a anunțată comanda.

American îi plătește lui Boom o sumă nedezvăluită, ca avans nerambursabil. Compania aeriană are, de asemenea, opțiunea de a achiziționa alte 40 de avioane Overtures în viitor.

Boom afirmă că avioanele sale supersonice vor transporta între 65 și 80 de pasageri și vor zbura cu combustibil pentru aviație care generează emisii mai mici.

Cu toate acestea, Overture este la câțiva ani de a deveni realitate. Boom va construi avionul la o nouă fabrică din Carolina de Nord și se așteaptă să lanseze primul model în 2025, iar primul zbor să aibă loc în 2026.

Dacă testele de zbor și procesul de certificare vor decurge conform programului, Boom spune că Overture va intra în serviciul comercial până la sfârșitul deceniului.

viewscnt
Afla mai multe despre
american airlines
boom super
overture