Americanii călătoresc cu avionul ca înaintea pandemiei

Americanii călătoresc cu avionul ca înaintea pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2022

Administrația americană pentru securitatea transporturilor (TSA) a controlat duminică 2,49 milioane de pasageri, cel mai mare număr zilnic din februarie 2020, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Eveniment Profit Health.forum - Sistemul medical românesc la 15 ani după aderarea la UE

Videoconferința, programată pentru 27 octombrie și organizată cu sprijinul Banca Transilvania și Vodafone, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Numărul a fost, totuși, sub cel de 2,61 milioane de persoane verificate în aceeași zi din 2019, arată G4Media.ro.

Marcel Ciolacu: Trebuie să revenim pe o piață de energie reglementată pe o perioadă limitată de timp CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu: Trebuie să revenim pe o piață de energie reglementată pe o perioadă limitată de timp

Traficul de duminică la punctele de control a fost cel mai mare din 11 februarie 2020, când TSA a controlat aproape 2,51 milioane de pasageri și vine în contextul în care companiile aeriene au raportat că numărul călătoriilor de afaceri și de agrement este în creștere. Cifra este cu puțin peste numărul de persoane controlate la 1 iulie.

Unii turiști americani – care au avut la dispoziție puține locuri în vară și s-au lovit de prețurile ridicate – au ales să amâne călătoriile până în toamnă.

Directorul executiv al companiei Delta Air Lines, Ed Bastian, a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei teleconferințe privind câștigurile, că cererea rămâne foarte puternică pentru călătoriile cu avionul.

„După doi ani de amânare a călătoriilor, este clar că consumatorii ies și călătoresc în lume”, a spus Bastian. „Călătoriile de afaceri continuă să se redreseze în conformitate cu așteptările noastre, deoarece rezervările s-au îmbunătățit după Ziua Muncii (sărbătorită în SUA în prima zi de luni din septembrie -n.r.), iar companiile se reconectează cu echipele și clienții lor.”

Airlines for America, un grup comercial din industrie, a declarat că, de la începutul lunii octombrie, numărul de zboruri efectuate de marii transportatori rămâne în scădere cu aproximativ 15%, în timp ce numărul de pasageri a scăzut cu 6-7% față de nivelurile de dinainte de pandemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
pandemie
sua