Angajații Ferrari primesc un bonus record. Cel mai bun an din istoria mărcii

Angajații Ferrari primesc un bonus record. Cel mai bun an din istoria mărcii
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2023

Angajații mărcii italiene Ferrari vor primi un bonus de până la 13.500 de euro. 2022 a fost cel mai bun an din istoria producătorului de la Maranello.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul italian își recompensează angajații pentru performanțele de anul trecut. Porivit CEO-ului companiei, Benedetto Vigna, circa 5.000 de angajați vor primi bonusuri de până la 13.500 de euro fiecare, conform Auto Market.

Un bonus anual record a fost acordat și pentru angajații Mercedes-Benz.

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari și-a îmbunătățit estimările pentru acest an, după ce în 2022 profitul său net a crescut cu 13%, până la 939 milioane de euro, grație majorării vânzărilor de automobile sportive, transmite Reuters.

Pentru acest an, Ferrari mizează pe un profit operațional de 2,13 - 1,18 miliarde de euro, în creștere față de un rezultat peste așteptări de 1,773 miliarde de euro înregistrat anul trecut.

ULTIMA ORĂ BCE crește din nou dobânzile cu jumătate de punct procentual și anunță, de pe acum, că pregătește o majorare similară în martie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BCE crește din nou dobânzile cu jumătate de punct procentual și anunță, de pe acum, că pregătește o majorare similară în martie

Constructorul italian a raportat joi că în 2022 veniturile sale au crescut cu 19,3%, până la 5,095 miliarde de euro, în timp ce numărul automobilelor livrate a urcat cu 18,5%, până la un record de 13.221 de unități. Portofoliul de produse al Ferrari pentru anul 2022 a inclus nouă modele cu motoare pe combustie și trei modele hibride, care au reprezentat 78% și respectiv 22% din livrările totale.

"Aceste cifre ne conferă o bază pentru un an 2023 și mai solid, alimentat de cererea persistent de mare pentru produsele noastre la nivel mondial", a declarat directorul general de la Ferrari, Benedetto Vigna.

Ferrari a majorat prețurile pentru unele modele și profită de faptul că bogații sunt mai puțin afectați de explozia inflației și creșterea dobânzilor. Constructorul italian se pregătește să facă trecerea la vehiculele electrice și să își transforme uzina sa din nordul Italiei într-un hub pentru producția de vehicule pe baterii.

Pentru acest an, Ferrari se așteaptă să demareze livrările pentru noul său crossover Purosangue, care costă 390.000 de euro, și pentru care compania susține că nivelul comenzilor a depășit cele mai ambițioase așteptări ale sale.

Comparativ, în 2021, Ferrari a livrat un număr record de 11.155 de autovehicule, a realizat o cifră de afaceri de 4,271 miliarde de euro și un profit net de 833 milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
masini