ANUNȚ Câștigătorul trofeului Mașina Anului în Europa, ediția 2023

ANUNȚ Câștigătorul trofeului Mașina Anului în Europa, ediția 2023
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 ian 2023

Competiția care stabilește în fiecare an automobilul desemnat drept „European Car of the Year” și-a schimbat programul în acest an și și-a anunțat câștigătorii la Salonul Auto din Bruxelles, un eveniment mai puțin conoscut, dar care ia locul mult mai celebrului salon din Geneva, dispărut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jeep Avenger, primul automobil electric al mărcii americane, a fost votat de jurnaliștii din Europa „Mașina Anului 2023”, la finalul unui sezon care s-a încheiat mai devreme decât în anii anteriori, datorită unui calendar adaptat.

FOTO Chinezii câștigă lupta epocală de pe Autostrada A0 CITEȘTE ȘI FOTO Chinezii câștigă lupta epocală de pe Autostrada A0

Trofeul a fost anunțat în ziua dedicată presei la Salonul Auto din Bruxelles, după ce voturile celor 57 de membri ai juriului au fost contorizate. Ca de fiecare dată, Car of the Year este aleasă pe baza unui număr fix de puncte pe care fiecare jurat este liber să le distribuie mașinilor din finală, dar după un sistem destul de rigid.

Jeep Avenger este primul automobil al mărcii americane care primește trofeul european, ca urmare a faptului că jurnaliștii au acordat un total de 328 de puncte acestui model, din care 21 de punctaje maxime. Pe locul al doilea, la o distanță destul de mare, s-a clasat ID.Buzz, minibuzul electric de la VW, care a primit doar 16 note maxime. Pe locul al treilea s-a situat Nissan Ariya, cu 211 de puncte, la mică distanță în fața lui Kia Niro, noua generație a crossoverului sud-coreean. Pe locurile următoare s-au aflat Renault Austral, Peugeot 408 și Toyota bZ4X/Subaru Solterra.

FOTO Dacia lansează o nouă versiune Spring, cu motor mai puternic și preț mai mare CITEȘTE ȘI FOTO Dacia lansează o nouă versiune Spring, cu motor mai puternic și preț mai mare

Cele șapte finaliste ale competiției European Car of the Year 2023 au fost desemnate dintr-o listă mai lungă de 27 de automobile calificate la finalul anului trecut, în urma testelor efectuate de jurnaliști. Pe lista de automobile eligibile s-a aflat în această ediție și Dacia Jogger, care însă nu a fost selectată pentru fazele finale ale concursului.

Anul trecut, titlul de Mașina Anului în Europa a fost acordat modelului Kia EV6, iar cu un an înainte modelului Toyota Yaris.

viewscnt
Afla mai multe despre
masina anului
car of the year
jeep avenger