Atenție: Accesul în mijloacele de transport în comun va fi limitat în București. Noi reguli la urcare

Atenție: Accesul în mijloacele de transport în comun va fi limitat în București. Noi reguli la urcare
scris 5 mai 2020

Numărul celor care pot urca în mijloacele de transport în comun va fi limitat astfel încât să fie respectată distanțarea socială, urcarea se va face doar pe la ușa din față, iar în punctele cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați de controlori STB ajutați de polițiști locali, anunță Primăria Capitalei, care precizează că din 18 mai întreg parcul auto al Societății de Transport București va fi scos pe traseu.

Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19 CITEȘTE ȘI Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

”Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugați să respecte  de asemenea și noile reglementări privind distanțarea socială.  Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de 1,5 m”, anunță Primăria Capitalei.

Patru probleme de politică publică ce pot stimula eforturile lumii de a proteja și restaura ecosistemele naturale CITEȘTE ȘI Patru probleme de politică publică ce pot stimula eforturile lumii de a proteja și restaura ecosistemele naturale

Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar prin ușa din față, iar coborârea, pe celelalte uși, scrie News.ro.

FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem CITEȘTE ȘI FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem

Primăria Capitalei precizează că din 18 mai Societatea de Transport București va scoate în traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcționa la capacitate  maximă. Pentru siguranța călătorilor vă asigurăm că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile. STB dezinfectează și stațiile de așteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa.
 
Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală.
Din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, restricțiile privind deplasările vor fi relaxate, astfel că oamenii se vor putea deplasa liber în interiorul localităților, fără a mai fi necesare declarații pe propria răspundere. Pe durata stării de urgență, din cauza traficului redus, au circulat mai puține mijloace de transport în comun.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
calatori
distantar sociala