Încrederea în sectorul auto din Germania se prăbușește

Încrederea în sectorul auto din Germania se prăbușește
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2020

Încrederea în sectorul auto din Germania s-a prăbușit în aprilie, înregistrând cel mai scăzut nivel din 1991, când Institutul economic Ifo a început colectarea datelor post-reunificare, arată rezultatele unui studiu publicat luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Informațiile vin în contextul discuției programate marți între cancelarul Angela Merkel și reprezentanții industriei auto, în urma efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19). Analiștii se așteaptă să se discute un plan pentru redresarea cererii de mașini, scrie Agerpres.

Wizz Air lansează curse dinspre Abu Dhabi spre București, Cluj-Napoca, Budapesta, Katowice și Sofia CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează curse dinspre Abu Dhabi spre București, Cluj-Napoca, Budapesta, Katowice și Sofia

Pe plan global, vânzările de mașini scad semnificativ, din cauza măsurilor adoptate pentru a ține sub control epidemia.

Studiul Ifo, realizat în rândul a 75 de companii auto, arată că încrederea în sectorul auto din Germania a scăzut în aprilie la minus 85,4 puncte, de la minus 13,2 puncte în martie. Nivelul din aprilie 2020 este sub cel de minus 82,9 puncte înregistrat în aprilie 2009, în timpul crizei financiare globale.

"Nu am văzut niciodată cifre atât de slabe pentru acest sector cheie", a declarat Klaus Wohlrabe, director în cadrul Ifo.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
sectorul auto