Atenție, șoferi - Punctul de amendă, pregătit să crească. Cât de mari vor fi amenzile

Atenție, șoferi - Punctul de amendă, pregătit să crească. Cât de mari vor fi amenzile
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Pentru anul viitor se discută la acest moment despre creșterea punctului de amendă, corelat cu evoluția salariului minim brut pe economie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Salariul minim a fost majorat în octombrie la 3.300 de lei.

Teoretic, punctul de amendă este 10% din valoarea salariului minim, dar de câțiva ani această valoare a fost înghețată la 145 de lei, 

VIDEO PROFIT NEWS TV Maratonul de Retail - Cristina Pop, head of asset management P3 România: Sectorul logistic va continua să crească, dar nu în același ritm CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Maratonul de Retail - Cristina Pop, head of asset management P3 România: Sectorul logistic va continua să crească, dar nu în același ritm

Acum, însă, se ia în calcul alinierea punctului de amendă la valoarea salariului minim, astfel că valoarea acestuia s-ar putea să ajungă la 330 de lei, mai mult decât dublu valorii din prezent, arată Antena 3.

Cât de mari vor fi amenzile pentru șoferi

Dacă sunteți prinși în trafic fără centura de siguranță, veți fi sancționați cu 3 puncte de amendă și dacă în prezent valoarea acesteia este de 435 de lei, de la anul s-ar putea să fie 990 de lei.

Mai mult vor plăti șoferii care vorbesc la telefon, respectiv, până la 2.600 de lei și li se poate suspenda și permisul pe 60 de zile.

Pentru alte contravenții mai grave, pe care polițiștii le încadrează în clasa a 5-a de amenzi, adică aplicarea de 100 de puncte de amendă, valoarea acestuia poate ajunge și la 33.000 de lei, adică undeva la 6.600 de euro, în multe cazuri cam cât valoarea mașinii.

viewscnt
Afla mai multe despre
soferi
amenda
punct