Atenționare MAE: Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj, în Ungaria, în perioada Rusaliilor

Atenționare MAE: Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj, în Ungaria, în perioada Rusaliilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2022

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Ungaria, unde duminică și luni vor fi impuse restricții de circulație pentru camioanele cu masa mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată întrucât în țara vecină este sărbătoarea de Rusalii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit MAE, pentru perioada sărbătorilor de Rusalii, 5-6 iunie, autoritățile din Ungaria vor impune restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone), care se vor aplica astfel: 5 iunie, ora 06:00 - 5 iunie, ora 22:00 (ora Ungariei); 6 iunie, ora 06:00 - 6 iunie, ora 22:00 (ora Ungariei).

Transporturile de animale vii, bunuri perisabile, combustibil și alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricții. De asemenea, transporturile umanitare sunt exceptate de la restricțiile de circulație.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta, +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

viewscnt
Afla mai multe despre
avertizare
camioane
ungaria