Audi a dat în judecată chinezii de la NIO și a câștigat

Audi a dat în judecată chinezii de la NIO și a câștigat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 ian 2023

Constructorul german Audi, parte din grupul Volkswagen, a dat în judecată producătorul chinez Nio, care a intra începând de anul trecut pe piața din Europa, inclusiv în Germania, cu modele care poartă denumiri asemănătoare cu cele ale Audi.

Urmărește-ne și pe Google News

Judecătorii din Munchen au decis că marca Nio încalcă drepturile mărcii Audi prin folosirea denumirilor ES6, ES7 și ES8 pentru noile modele pe care le-a lansat în Europa. Procesul a fost deschis de cei de la Audi, care au considerat că propriile modele S6, S7 și S8 ar putea fi afectate de modelele cu denumiri apropiate ale chinezilor. „Litera adițională E nu asigură un caracter distinctiv suficient”, au motivat judecătorii germani.

„Identitiatea cel puțin fonetică ar conduce la un risc de confuzie”, au mai spus aceștia pentru a-și justifica decizia în favoarea Audi. Motivarea instanței face referire și la faptul că unii clienți ar putea considera că litera e este adăugată de Audi pentru motorizări electrice ale modelelor S6, S7 sau S8 și considere că sunt mașini produse de marca germană.

Andrea Agnelli, membru al familiei care deține un pachet important de acțiuni Stellantis, a demisionat din conducerea companiei. În noiembrie demisionase și din funcția de președinte Juventus, într-un scandal cu fraude contabile CITEȘTE ȘI Andrea Agnelli, membru al familiei care deține un pachet important de acțiuni Stellantis, a demisionat din conducerea companiei. În noiembrie demisionase și din funcția de președinte Juventus, într-un scandal cu fraude contabile

Procesul a început încă din luna octombrie 2021, fiind amânat de mai multe ori pentru audierea martorilor. Legislația prevede și posibilitatea unei amenzi de 250.000 de euro sau până la șase ani închisoare, pentru directorul companiei care nu respectă prevederile legislației privind înregistrarea de mărci comerciale. Instanța a impus interzicerea publicătății acestor modele în Germania. Între timp, pe piața din Germania, primul model lansat de Nio, ES7, a fost rebotezat EL7.

Șeful vânzărilor Dacia a dezvăluit în premieră câți bani încasează în medie pe o mașină. Profitul mărcii e comparabil cu cel al Porsche sau Ferrari. \ CITEȘTE ȘI Șeful vânzărilor Dacia a dezvăluit în premieră câți bani încasează în medie pe o mașină. Profitul mărcii e comparabil cu cel al Porsche sau Ferrari. "Bulgăre de aur."

Deczia de acum nu este definitivă, astfel că este de așteptat ca Nio să facă apel la o instanță superioară pentru a-și câștiga dreptul de a vinde mașinile cu numele inițiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
nio es6
audi proces nio
nio modele noi