Audi construiește un centru de dezvoltare a bateriilor de înaltă tensiune, în Neckarsulm, uzina unde produce R8 și e-tron GT

Audi construiește un centru de dezvoltare a bateriilor de înaltă tensiune, în Neckarsulm, uzina unde produce R8 și e-tron GT
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 oct 2021

Audi investește în zona de producție a bateriilor pentru vehicule electrice, prin extinderea activităților din centrul Neckarsulm, o locație în care marca produce vehicule speciale. Aici va fi construit „un centru de competență pentru tehnologii cheie de electromobilitate”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Centrul de baterii de înaltă tensiune al Audi din Neckarsulm va fi finalizat în 2023, până atunci fiind programate activitiți de pregătire a angajaților. În prezent, la Neckarsulm sunt produse baterii de mică capacitate pentru plug-in hibride. Investițiile vor extinde producția cu baterii pentru vehicule complet electrice și centrul va fi transformat în acest scop. În plus, va fi construit un centru de testare a tehnologiilor de stocare a energiei electrice de înaltă tensiune.

„Bateriile de înaltă tensiuni și motoarele electrice formează o componente strategică importantă pentru crearea de valoare în viitor într-o industrie auto în transformare. De aceea noi extindem sistematic competenețele în dezvoltarea acestor componente”, a declarat Oliver Hoffmann, membru al board-ului pentru dezvoltarea tehnică la Audi.

 Dacia a inițiat o rechemare pentru noua generație Sandero CITEȘTE ȘI Dacia a inițiat o rechemare pentru noua generație Sandero

Centrul de dezvoltare și cercetare din Neckarsulm va derula proiecte-pilot, în cadrul cărora angajații vor testa prototipuri de module de stocare a energiei de înaltă tensiune, începând din 2023.

Uzina Audi din Neckarsulm este centrul diviziei Audi Sport Gmbh, aici fiind construite modelele de top din familia RS, dar și R8 sau modelul electric e-tron GT. Una dintre activitățile importante ale uzinei, cea de producție de motoare cu combustie, va rămâne fără obiect de activitate peste mai puțind e 10 ani, odată cu trecerea la propulsia electrică în toată gama mărcii. Din acest motiv, Audi caută soluții de retehnologizare a uzinelor sale și de reconversie profesională a angajaților.

Audi a anunțat deja că și-a propus ca, începând din 2026 să nu mai lanseze decât mașini complet electrice, automobilele cu combustie urmând să fie produse și vândute până în 2033.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
baterii masini electrice
neckarsulm
audi sport