Audi pentru Profit.ro: Evenimentul de lansare e-tron va fi în septembrie în SUA, nu în august în Europa cum era programat inițial. Noul șef al CA a adus o nouă abordare

Audi pentru Profit.ro: Evenimentul de lansare e-tron va fi în septembrie în SUA, nu în august în Europa cum era programat inițial. Noul șef al CA a adus o nouă abordare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 iun 2018

Noul șef interimar al Audi, Bram Schot, a decis să mute evenimentul și data de lansare a SUV-ului Audi e-tron, primul automobil electric al companiei, de pe 30 august, când este programat Audi Summit în Bruxelles, pentru luna septembrie, “pe coasta de vest a Americii”, a transmis Peter Oberndorfer, Kommunikation Produkt / Technologie, pentru Profit.ro. Anterior, Financial Times a anunțat, citând surse din cadrul companiei, că evenimentul, anunțat inițial pentru 30 august în Bruxelles, ar putea să nu mai aibă loc.

Urmărește-ne și pe Google News

“Decizia este în primul rând despre șansa de a prezenta primul nostru vehicul complet electric în SUA. Președintele actual al Consiliului de Administrație a adus o nouă abordare. Pentru Bram Schot este foarte important ca imaginea noastră publică să fie internațională”, spune Oberndorfer.

După cum susțin reprezentanții Audi, noul șef al companiei a decis că este rândul pieței americane să beneficieze de o premieră mondială. “În trecut, am celebrat multe premiere mondiale în Europa. După ce am avut premiera lui Audi A8 la primul Summit în Barcelona și premiera lui Audi Q8 în Shenzen, este un pas logic să avem următorul Summit și premiera lui Audi e-tron în SUA”.

 

 

 

Deși data nu a fost anunțată încă, publicațiile americane au primit deja invitații la un eveniment care urmează să aibă loc în San Francisco, în septembrie. „Ne așteptăm ca noul eveniment să fie ținut la mijlocul lui stembrie, pe coasta de vest a Americii”, au mai precizat oficialii Audi pentru Profit.ro.

Audi a anunțat, în luna mai, la evenimentul de prezentare a planurilor pentru 2018, în fața acționarilor, că SUV-ul e-tron, primul automobil integral electric al mărcii, va fi prezentat public pe 30 august, iar lansarea sa pe piață va avea loc în toamna acestui an.

Planurile Audi au fost date, însă, peste cap, de arestarea lui Rupert Stadler, CEO și președinte al Audi AG, acuzat de procurorii germani de implicare în dosarul Dieselgate. După dezbateri aprinse, în locul lui Stadler a fost numit, interimar, Abraham (Bram) Schot, vicepreședinte și responsabil de vânzări în Consiliul de Administrație.

Audi e-tron va avea o autonomie de circa 400 km, după cum au anunțat anterior reprezentanții companiei, una dintre premierele pe care le va aduce acest automobil fiind posibilitatea de încărcare la stații de 150 kW, în maxim 30 de minute. Compania a început deja să construiască o rețea de astfel de stații, cu o țintă de 200 de stații cu 6 prize de încărcare fiecare ce ar trebui să fie gata până la finele acestui an. Accesul la aceste stații se va face cu un card pe care proprietarii îl vor primi la achziția mașinii.

Audi e-tron va fi un concurent puternic pentru Tesla Model X, SUV-ul electric dezvoltat de compania condusă de Elon Musk, singurul SUV electric de pe piață în acest moment. 

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
e-tron
lansare e-tron
audi summit
suv electric