Audi s-a salvat de la scădere în ultimele luni ale anului și a încheiat cu un record de vânzări

Audi s-a salvat de la scădere în ultimele luni ale anului și a încheiat cu un record de vânzări
scris 12 ian 2018

Audi AG, compania de automobile premium aparținând VW Group, a reușit să transforme anul 2017 dintr-un posibil an cu scăderi, într-un succes, în special pe două din piețele care aveau probleme în prima parte a anului.

Audi a înregistrat 1,87 milioane de vehicule vândute anul trecut, o creștere discretă față de 2016, de numai 0,6%, dar una care îi face pe reprezentanții companiei să răsufle ușurați, după ce debutul lui 2017 nu anunța un sezon bun pentru marca premium din Ingolstadt.

Audi a reușit să recupereze vânzările pe două piețe majore pe care avea probleme în primele luni: China și Germania. În China, dificultățile cauzate de relația cu partenerul local făcuseră ca primele luni să aducă rezultate negative pentru Audi, însă modificările de management și deschiderea de noi showroom-uri au făcut ca, în cele din urmă, anul să fie încheiat cu o creștere de 1,1%, cu 597.866 vehicule vândute.

De cealaltă parte, pe piața de origine, scandalurile motoarelor diesel au contribuit și ele la scăderi față de rezultatele de anul trecut și, până aproape de final, Audi încă mai înregistra scădere față de volumul total din 2016. Cu toate acestea, partea a doua a anului a adus creșteri, astfel că decembrie s-a încheiat cu un plus de 0,4%, suficient pentru un bilanț pozitiv (294.544 vehicule vândute).

În schimb, peste ocean, acolo unde s-a declanașat scandalul Dieselgate în care a fost implicat grupul VW, Audi a mers foarte bine, cu creșteri de 7,8%, cu un volum de vehicule vândute în SUA de 226.511 unități.

Războiul bilanțurilor: BMW anunță că este cea mai mare companie de mașini premium din lume, după ce Mercedes-Benz a anunțat că este marca numărul 1 CITEȘTE ȘI Războiul bilanțurilor: BMW anunță că este cea mai mare companie de mașini premium din lume, după ce Mercedes-Benz a anunțat că este marca numărul 1

„În ciuda situației dificile, am obținut o creștere pe toate piețele importante în 2017 și atins un nou record de vânzări la nivel global. Fiecare piață a contribuit la acest rezultat”, a declarat Bram Schot, membru în consiliul de administrație, responsabil pentru vânzări și marketing.

În centrul vânzărilor au fost SUV-urile, familia de modele Q înregistrând o creștere de peste 10 procente (689.150 de mașini). Cel mai vândut membru al acestei familii a fost, în 2017, Q5 (281.850), în timp ce în Europa cel mai vândut a fost Q2. 

Audi s-a salvat de la scădere în ultimele luni ale anului și a încheiat cu un record de vânzări

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
audi
piata auto